Minst 57 drept i angrep i Katsina i Nigeria

Væpnede gjenger på motorsykler drepte tirsdag minst 57 personer i seks angrep i delstaten Katsina nordvest i Nigeria.

  • NTB-AFP

Ifølge innbyggerne var det rundt 150 gjerningspersoner på motorsykler i en serie angrep som skjøt og drepte folk, for deretter å plyndre forretninger og stjele med seg kveg i til sammen seks lokalsamfunn utenfor allfarvei i Katsina.

– Vi har mistet til sammen 57 personer i seks landsbyer, bekrefter en lokal talsperson som av frykt for livet sitt ikke tør å stå fram med navn.

I landsbyen Kadisau ble hele 33 personer skutt og drept, alle butikker tømt og mer enn 200 dyr stjålet. Før angriperne dro, satte de fyr på en fotballbane, der unge menn så på en lokalkamp.

Det er også et stort antall skadde etter angrepene.

Angrepene kom dagen etter at medlemmer av Den islamske staten Vest-Afrika provinsen (ISWAP), som er en utbrytergruppe fra Boko Haram, antas å ha stått bak et annet angrep, nordøst i Nigeria.

Minst 69 personer er funnet drept etter at en gruppe væpnede menn kjørte inn i en avsidesliggende landsby i den urolige Borno-delstaten og skjøt og kjørte i hjel innbyggere som forsøkte å rømme.

Nigeria kjemper mot et voldelig, islamistisk opprør nordøst i landet, der islamistgruppa Boko Haram har drept og bortført tusenvis av mennesker de siste årene. I løpet av ti år er rundt 36.000 liv gått tapt og rundt 2 millioner internt fordrevet.