Mange drept i angrep mot sikkerhetsstyrker i Jemen

Minst 60 personer er drept og mange såret i to angrep mot en militærleir og en politistasjon i Aden i Jemen, opplyser en jemenittisk minister.

Sikkerhetsstyrker sperret av området der mange mennesker ble drept torsdag. Foto: AP / NTB scanpix

Houthi-opprørere sier de sto bak rakettangrepet mot militærparaden. Samme dag kjørte flere selvmordsbombere inn i en politistasjon på en annen kant av havnebyen, men dette angrepet er det foreløpig ingen som har tatt ansvar for.

Tidligere har både IS og al-Qaidas fløy i Jemen utnyttet kaoset som har oppstått som følge av krigen mellom houthiene og den saudistøttede regjeringen.

– Knyttet til Emiratene

Aden fungerer som hovedsete for Jemens internasjonalt anerkjente regjering, mens houthi-opprørere har kontroll over hovedstaden Sana.

Ifølge en kilde i helsevesenet ble minst 40 drept i rakettangrepet. Militærparaden foregikk i en militærleir og ble arrangert av en milits knyttet til De forente arabiske emirater.

Emiratene deltar i en saudiledet koalisjon som i 2015 gikk inn i krigen på regjeringens side, og som siden har gjennomført tusenvis av luftangrep mot opprørskontrollerte områder

– Drone og rakett

Den houthi-vennlige TV-kanalen Al Masirah melder at det ble skutt en mellomdistanserakett og en væpnet drone mot militærparaden.

– Eksplosjonen skjedde bak tribunen der seremonien fant sted i militærleiren Al Jalaa i Buraiqa-distriktet i Aden, sier et øyenvitne.

Angrepet mot politistasjonen krevde minst elleve liv, mens 29 ble såret, ifølge politiet.

En bil, buss og tre motorsykler, alle lastet med eksplosiver, eksploderte idet de traff bygningens inngang.