Verden

Trump truer demonstranter i Washington med maktbruk

President Donald Trump truet tirsdag med å bruke rå makt mot demonstranter hvis de forsøker å opprette en autonom sone i Washington slik som i Seattle.

President Donald Trump har nok en gang lagt ut en Twitter-melding som er blitt merket som et brudd på mediets retningslinjer. Her viser han frem et bilde av muren som bygges langs grensen til Mexico. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP

Dagen etter at politiet brukte pepperspray for å spre demonstranter som forsøkte å velte en statue av tidligere president Andrew Jackson til hest foran Det hvite hus, truet han også «anarkister» som skader nasjonale monumenter, med lang fengselsstraff.

– Jeg har bedt føderale myndigheter pågripe enhver som utøver hærverk mot eller ødelegger monumenter, statuer eller annen slik føderal eiendom og idømme dem ti års fengsel, tvitret Trump tirsdag.

Han gjorde det klart at dette gjelder fra nå, og at det også har tilbakevirkende kraft for ødeleggelser eller hærverk som allerede har skjedd.

– Det blir aldri en «autonom sone» i Washington DC så lenge jeg er deres president. Hvis de prøver, blir de møtt av alvorlig makt, skriver han.

Les også

Demonstrantene inntok gatene – og fikk gjennomslag. Slik har protestene allerede endret USA.

Twitter merket den siste tweeten og sa den brøt med Twitters regler mot støtende oppførsel. Den ble ikke slettet, men ble skjult, og det er ikke anledning til å retvitre den eller kommentere den.

Trump henviste til situasjonen i Seattle der aktivister har opprettet et politifritt område i sentrum av byen, noe som noen konservative er rasende over.

Mandag kveld forsøkte noen demonstranter å rive ned statuen av Jackson, som var president fra 1829 til 1837. Han var slaveeier og kjent for sin brutale fremferd mot urbefolkningen.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Politivold
  3. USA