Verden

Kypriotisk offiser har tilstått drap på syv kvinner og jenter. Nå leter politiet etter ofrene.

Politiet på Kypros har trappet opp letingen etter ofre for en antatt seriemorder som skal ha tilstått drap på syv kvinner og jenter.

Etterforskere og brannfolk ved en kunstig innsjø i området hvor letingen etter de savnede kvinnene pågår. Foto: Petros Karadjias / AP / NTB scanpix

 • NTB

Letingen foregår fredag ved en militær skytebane, et vannreservoar og en kunstig innsjø i nærheten av en nedlagt gruve. Leteområdet ligger noen mil vest for hovedstaden Nikosia.

Den mistenkte drapsmannen, en 35 år gammel offiser i den kypriotiske hæren, var i utgangspunktet pågrepet for drapene på to filippinske kvinner. De ble funnet i en nedlagt gruvegang tidligere denne måneden.

 • Les også: Russ, turisme og hatet på kjærleikens øy

Lastebilen på midten av bildet frakter angivelig den døde personen som ble funnet utenfor landsbyen Orounta på Kypros torsdag. Den døde ble funnet etter at anvisning fra den pågrepne militæroffiseren som skal ha tilstått syv drap. Foto: AP / NTB scanpix

– Tilsto i avhør

Torsdag var 35-åringen i forbindelse med drapet på en tredje filippinsk kvinne som ble meldt savnet i fjor. Samme dag ble en død person funnet på et sted som den mistenkte pekte ut.

Ifølge politikilder har mannen i avhør også tilstått drap på en av de filippinske kvinnenes datter, en kvinne med bakgrunn fra India eller Nepal, samt en kvinne med rumensk bakgrunn og hennes datter.

Britiske eksperter

Lokale medier omtaler mannen som den første seriedrapsmannen på Kypros. Politiet har bedt om eksperthjelp fra Storbritannia for å bistå i etterforskningen. Blant de britiske ekspertene er en rettsmedisiner og en psykiater.

Politiet kom på sporet av den mistenkte etter å ha undersøkt aktiviteten til en av de filippinske kvinnene på internett.

Aktivister som kjemper for innvandreres rettigheter på Kypros, har kritisert politiet for å ha gjort for lite da flere filippinske kvinner ble meldt savnet i fjor.

Les mer om

 1. Nikosia
 2. Kypros
 3. Drap
 4. Krim

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Justisministeren går av etter avsløring av seriedrapsmann på Kypros

 2. VERDEN

  Syvende lik funnet i drapssak som ryster Kypros

 3. VERDEN

  Flere pågripelser etter lastebiltragedien – tror alle 39 omkomne var fra Vietnam

 4. VERDEN

  Sverige: Gutt (12) funnet død, etterforskes som drap

 5. VERDEN

  Tenåringer etterlyst for tre drap funnet døde

 6. VERDEN

  Ytterligere to personer pågrepet etter politikerdrap i Tyskland