Verden

Boeing inviterer til møte om 737 MAX

Boeing har invitert over 200 piloter, tekniske sjefer og representanter for myndigheten til et møte onsdag. Selskapet jobber for å få 737 MAX på vingene igjen.

Boeing har invitert til informasjonsmøte om modellen 737 MAX, noe som kan være et tegn på at oppdateringen av programvareproblemene som har ført til at flymodellen er satt på bakken etter to store ulykker på kort tid. Ted S. Warren / AP / NTB scanpix

 • NTB

Møtet er et tegn på at rettingen av programvareproblemet på flytypen snart er ferdig, skriver Reuters , men minner om at myndigheten fortsatt må godkjenne oppdateringen.

I helgen var piloter fra tre amerikanske flyselskaper med på å teste den oppdaterte programvaren, melder CNN. Endringene skal redusere faren for at et datastyrt stabiliseringssystem plutselig sender flyet bratt nedover. Systemet, som kalles MCAS, antas å ha vært en vesentlig faktor da et fly fra Lion Air styrtet i Indonesia i fjor. Det samme systemet mistenkes for å ha ført til flystyrten i Etiopia nylig. Alle om bord mistet livet i de to ulykkene: 189 i Indonesia og 157 i Etiopia.

Onsdagens samling i delstaten Washington er en del av en plan for å nå ut til alle nåværende og fremtidige operatører som bruker 737 MAX, samt de relevante landenes luftfartsmyndigheter, for å diskutere oppdateringer i programvaren og opplæringen, skriver Boeing i en uttalelse.

737 MAX er Boeings mest populære modell, med bestillinger for over 500 milliarder dollar, regnet etter flyets listepris.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Etiopia varsler havarirapport i løpet av uken

 2. VERDEN

  Under et møte med Boeing-ledelsen i høst raste pilotene over manglende informasjon

 3. VERDEN

  Boeing erkjenner feil ved 737 MAX-simulator

 4. VERDEN

  NYT: Ulykkesfly manglet viktig sikkerhetsteknologi i cockpit fordi det var ekstrautstyr

 5. VERDEN

  Da erfarne piloter skulle teste Max 8-flyet i simulator, var de forberedt på feilen. Likevel hadde de under 40 sekunder på å unngå styrt.

 6. VERDEN

  Flyselskap forventer å fly Boeing 737 MAX igjen i januar