Verden

Skogbrannsesongen i Australias hardest rammede delstat er over

Skogbrannsesongen er offisielt over i den australske delstaten New South Wales, hvor 5,5 millioner hektar land brant.

Et satellittbilde fra delstaten New South Wales fra 4. januar i år viser hvordan røyken fra de tusenvis av ukontrollerte skogbrannene drev utover i havet utenfor Australia. Årets skogbrannsesong har vært den aller mest ødeleggende noensinne melder brannvesenet i delstaten tirsdag.
  • NTB-DPA

– I dag markeres den offisielle slutten på den mest ødeleggende skogbrannsesongen i delstatens historie, sa kommisjonær Shane Fitzsimmons for NSWs brannetat i en uttalelse tirsdag.

Sesongen i Australia varierer etter region definert av alvorlighetsgraden. I NSW, hvor storbyen Sydney ligger, startet sesongen i noen områder to måneder tidligere enn normalt, i august, og er offisielt over på slutten av sommeren.

– Sesongen med skogbranner var enestående med tanke på forholdene, tap av liv og eiendommer, og trusselen den utgjorde over store deler av delstaten, sier Fitzsimmons.

Brannetaten i delstaten rykket ut på til mer enn 11.400 branner i løpet av sesongen hvor 5,5 millioner hektar, 62,2 prosent av delstaten, ble ødelagt.

Mer enn 2.500 hjem ble ødelagt, men brannmannskapene klarte å redde 14.400.

Totalt 25 personer mistet livet i New South Wales i løpet av skogbrannsesongen. For hele Australia er tallet minst 33.

Les mer om

  1. Brann
  2. Australia