SOHR: 50.000 har flyktet fra Øst-Aleppo

Syriske regjeringsstyrker har drept ytterligere 21 sivile i artilleriangrep mot et boligområde som huser internflyktninger øst i Aleppo, ifølge aktivister.

Syrere på flukt fra de østlige bydelene i Aleppo hviler mens de venter på å få gå ombord i busser i et regjeringskontrollert område i Aleppo, ifølge dette bildet som er levert av regimets nyhetsbyrå SANA tirsdag.

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at titalls mennesker ble såret i angrepene mot den opprørskontrollerte bydelen Jubb al-Qubbeh onsdag.

En redningsarbeider sier samtidig til nyhetsbyrået DPA at over 40 sivile er drept mens de forsøkte å flykte fra opprørskontrollerte områder i det østlige Aleppo.

– Folk som forsøkte å flykte fra Kobe-området i det østlige Aleppo ble rammet av kraftige artilleriangrep fra regimet, sier Abdel Rahman Hassan, som er medlem av det lokale hjelpekorpset Hvite hjelmer.

Rundt 50.000 mennesker har så langt flyktet fra det syriske regimets offensiv mot de opprørskontrollerte delene av storbyen Aleppo, ifølge eksilgruppa SOHR.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) anslo tirsdag at rundt 20.000 syrere har flyktet fra det østlige Aleppo i løpet av de siste tre dagene.

Folk som har flyktet fra de østlige opprørskontrollerte områdene av Aleppo står og venter på busser fra Regjeringen. Bildene er tatt av det offisielle nyhetsbyrået i Syria.

– Folk flykter i ulike retninger, sa ICRCs talsperson Krista Armstrong, som understreket at tallet var usikkert.

Innbyggerne i den beleirede bydelen rømmer fra den voldsomme offensiven til de syriske regjeringsstyrkene. Tomhendte flyktninger har både krysset frontlinjen over til den regimekontrollerte delen av byen og tatt seg over i kurdiskkontrollerte områder.

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som overvåker krigen gjennom et kildenettverk i Syria, anslår onsdag overfor AFP at hele 50.000 er drevet på flukt fra det østlige Aleppo. Det er en kraftig økning fra tirsdag, da SOHR anslo at rundt 27.000 mennesker har flyktet fra de siste kampene i området. (©NTB)