Verden

Selvmordsangrep mot demonstrasjon i Kabul

Afghanere hjelpe en skadet mann etter at en eksplosjon rammet en demonstrasjon i Kabul.

80 mennesker skal være drept og over 200 såret i et selvmordsangrep mot en demonstrasjon i Afghanistans hovedstad Kabul. IS hevder å stå bak.

  • NTB
  • Kristine Hellem Aanstad

Flesteparten av dem som deltok i lørdagens demonstrasjon, var fra hazara-minoriteten. Ifølge arrangørene deltok om lag 10.000 mennesker i demonstrasjonen.

Helsedepartementets talsmann Ismail Kawusi opplyser at to selvmordsbombere rammet demonstrantene. Ifølge øyenvitner ble en tredje angriper skutt av sikkerhetsstyrker før personen fikk detonert bomben sin.

Bilder fra Deh Mazang-gaten viser forferdelig scener. Ifølge helsedepartementet ble minst 61 drept i angrepet, mens over 200 ble såret i den kraftige eksplosjonen.

Klokken 17 opplyser det afghanske innenriksdepartementet at dødstallene har steget til 80 og 231 er såret. Det melder nyhetsbyrået A[P på Twitter.

– Jeg så flere mennesker liggende på bakken rundt med, og hundrevis av mennesker som løp vekk fra området, fortalte journalist Fatima Faizi til CNN.

IS hevder å stå bak

Hazara-minoriteten demonstrerte i Kabul lørdag formiddag.

Den ytterliggående islamistgruppen IS hever via sin nyhetstjeneste Amaq at det var de som sto bak selvmordsaksjonen i Kabul, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Taliban har også innledet en større offensiv og har tidligere stått bak en rekke lignende selvmordsaksjoner.

Hazaraene demonstrerte i protest mot at en stor kraftlinje fra Turkmenistan, Usbekistan og Tadsjikistan til Afghanistan, ikke skal passere gjennom Bamiyan-provinsen der strømmangelen er stor.

– Enhver borger har rett til å delta på en fredelig demonstrasjon. Men opportunistiske terrorister infiltrerte folkemengden og utførte angrepet, drepte og skadet flere innbyggere inkludert noen i sikkerhetsstyrkene, sier Afghanistans president Ashraf Ghani i en uttalelse, melder BBC.

Les også

  1. Selvmordsbomber i Afghanistan har drept opp til 40 politifolk

  2. Minst 22 drept og 40 skadet i Taliban-angrep i Afghanistan

Les mer om

  1. Kabul
  2. Afghanistan