Verden

Ambassadører oppfordrer Polen til å respektere LHBT-rettigheter

Ambassadører tilknyttet nær 50 land går ut med en tydelig oppfordring til Polen om å respektere rettighetene til LHBT-miljøet.

Ambassadører fra hele verden går nå sammen med en oppfordring til polske myndigheter om å styrke LHBT-miljøets rettigheter i landet. Her fra en pro-LHBT-demonstrasjon i Warszawa i forrige måned. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

 • NTB

Det fremgår i et åpent brev til polske myndigheter publisert søndag.

– Vi uttrykker vår støtte til innsatsen som setter søkelyset på temaer som berører LHBT-samfunnet og lignende miljøer som står overfor tilsvarende utfordringer, heter det i brevet.

Brevet er undertegnet diplomater fra et flertall av Polens EU-partnere. Også representanter fra USA, Canada, Israel, India og Japan har sluttet seg til oppropet.

– For å skjerme utsatte samfunn mot verbale og fysiske overgrep og hatytringer, må vi sammen jobbe for å få et samfunn med ikke-diskriminering, toleranse og gjensidig aksept, heter det videre i brevet.

Homofiles rettigheter har vært et hett tema i Polen de senere årene under president Andrzej Dudas styre. I sommer ble han gjenvalgt til fem nye år, noe som skapte stor bekymring i landets LHBT-samfunn.

Partnerskap eller ekteskap mellom to av samme kjønn er fremdeles ikke tillatt i Polen. Flere byer har erklært seg som «LHBT-frie soner», og president Duda har omtalt LHBT som en «ideologi».

Les mer om

 1. LHBT
 2. Polen
 3. Rettigheter
 4. Diskriminering

Relevante artikler

 1. LEDER

  Aftenposten mener: Ingen norske kroner til LHBT-frie soner

 2. VERDEN

  De kvinnelige politikerne stjal showet da den homoskeptiske presidenten skulle innsettes. Det provoserte.

 3. POLITIKK

  Norge struper pengehjelp til «LHBT-frie soner» i Polen

 4. SID

  Hvorfor lærer ikke norske elever mer om ulike seksualiteter?

 5. KRONIKK

  Bryr vi oss egentlig om Europa?

 6. VERDEN

  Trumps utpekte dommer har vært i grillen. Her er det hun sa om abort, homofile ekteskap og ektemannen.