Carolyn Ellis fra Ontario i Canada har funnet opp en egen «klemmehanske» som hun bruker for å gi moren sin, Susan Watts, en juleklem på julaften.
Verden

Høytiden ble annerledes i år. Se hvordan pandemien har preget julefeiringen verden rundt.

Det ble jul også i år. Men mye har ikke vært som det pleier.

 • Kristoffer Rønneberg
  Kristoffer Rønneberg
  Journalist

NB: Denne bildeserien bør du helst se på en datamaskin. Eventuelt kan du snu på mobilskjermen din for å se bildene i breddeformat – da er de finest.

Julebadet er en årlig tradisjon for enkelte i Tsjekkias hovedstad Praha. Her er en av årets badere på vei opp etter en dukkert 2. juledag.
Nick og Charlie feiret 1. juledag ved å spise utefrokost på Trafalgar Square i London. Den tradisjonelle julefrokosten ble avlyst på grunn av pandemien.
En mann i munnbind deltar på julemesse i Bulgarias hovedstad Sofia 1. juledag.
Kirkegjengere i Manila på Filippinene samler seg ved alteret for å ta bilder etter årets julemesse.
Pam Harrison holder til på et sykehjem i Wimbledon utenfor London. I år fikk ikke datteren Nicy Clough komme inn. Men hun fikk se moren pakke opp årets julegave gjennom et vindu.
På Den røde plass i Moskva er det hvit jul i år.
Pave Frans holdt julemesse også i år. Han visste å beskytte seg på forhånd.
Utenfor Peterskirken i Vatikanstaten er Petersplassen avstengt på grunn av pandemien. Noen få har likevel kommet for å be.
I Sør-Korea er mange vant til å gå med munnbind allerede. Pandemien har gjort det til fast inventar. En plakat i hovedstaden Seoul minner folk på at de ikke må glemme å beskytte seg selv.
Canadas hovedstad Ottawa pleier å ha et stort julemarked. I år er det avlyst, men Lansdowne Park er likevel blitt pyntet med lys til jul.
Jamaica-markedet i Mexico City var stille på julaften.
Kirkegjengerne på vei hjem fra julemesse i Pakistans hovedstad Islamabad.
Selv om pandemien herjer, må det være tid og lov til å leke. Disse guttene spiller basketball i Venezuelas hovedstad Caracas 1. juledag.
Mange kirkegjengere i Sør-Korea kunne ikke være fysisk til stede på årets julemesse. Derfor deltok de heller via video.
Når man ikke kan samles på vanlig vis, må man ty til videomøter. Her har Valerie Gapp (øverst til høyre) og naboen Lani Sommers (nederst til høyre) samlet familiene sine iCanadas hovedstad Ottawa til en virtuell selskapslek.
Kirurg Juan Carlos Roque har jobbet mesteparten av året med koronasyke pasienter. På julaften feiret han dagen med familien sin i Ixtapaluca, like utenfor Mexico City.
I Kinas hovedstad Beijing dukket det opp nye smittetilfeller før jul. Men livet har i hovedsak vendt tilbake til normalen i landet der viruset først ble oppdaget.
Hundrevis av mennesker samlet seg på Jomo Kenyatta-stranden i Mombasa i Kenya på 1. juledag. Til tross for smittefaren var det mange som valgte å droppe munnbind. Stranden ble stengt i påsken og åpnet nylig opp igjen.
En kvinne får en gave fra en frivillig ved Santa Maria-kirken i Trastevere i Roma på 1. juledag. Tidligere arrangerte kirken en julelunsj for de trengende, men det ble ikke mulig i år.
Nord-Italia ble spesielt hardt rammet av koronaviruset i den første bølgen i vår. Marzio Tonioloi San Fiorano er i ferd med å lage en dokumentarfilm om pandemien. Her tegner datteren hans på soveromsvinduet sitt på julaften.
En mann ved sykehjemmet King David i Brooklyn, New York, må snakke med datteren sin gjennom en glassdør i år. Andre må han vinke til via skjermen.
Julenissen må unngå å bli smittet, han også. Her sykler han i italienske Santo Stefano Lodigiano på julaften.
Det var god julestemning i Beijing i år.
Mange har måttet tilbringe julen på sykehus. Bildet er fra et sykehus i Roseville i California to dager før jul.
Polske lastebilsjåfører laget et juletre av ølbokser mens de ventet i britiske Ashford på 1. juledag.
En person som trolig døde av koronaviruset, fraktes fra en bygning i Barcelona lille julaften.
Lorenzo Ramirez (nummer to fra venstre) mistet kona si like før jul. På julaften ble hun begravet. Her poserer Ramirez sammen med søstrene sine.
De første vaksinedosene ble sendt ut like etter jul. Produsenten Pfizer valgte det polske budselskapet SL Express til å sende de nedkjølte boksene. Her ankommer en av lastebilene Statens Serum Institut i København.
Lege Bernhard Ellendt ga en av de første vaksinedosene i Tyskland til beboere ved et sykehjem i Halberstadt 2. juledag.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Oslo vokser igjen. Innvandring redder folketallet.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5