Verden

Forsvunnet syvåring funnet i Japan

Den syv år gamle gutten som forsvant i et skogsområde i Japan, etter at foreldrene ville gi ham en lærepenge og tvang ham ut av bilen, er funnet i god behold etter nesten én uke.

Syvåringen som ble kastet ut av foreldrenes bil i Japan, for deretter å forsvinne, ble torsdag funnet i god behold i denne bygningen, inne på et militært område på øya Hokkaido. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: KYODO / X01481

 • NTB

Faren til syvåringen som forsvant i Japan, Takayuki Tanooka, ber nå alle om unnskyldning. Foto: KYODO / X01481

Det var under en kjøretur i fjellene på Hokkaido, den nordligste av Japans fire store øyer, at gutten slo seg vrang sist lørdag.

Foreldrene gikk lei og ba ham pelle seg ut av bilen. Da de senere skulle plukke ham opp, var han søkk vekk.

Militært område

Store mannskaper deltok i letingen etter syvåringen som forsvant etter at foreldrene tvang ham ut av bilen i Japan. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: KYODO / X01481

Først etter at store mannskaper hadde lett etter syvåringen i fem døgn, ble han funnet inne på et militært område torsdag.

Det var en soldat som fant gutten inne i en liten bygning på et øvingsfelt. Der hadde han søkt tilflukt og funnet vann, men han var sulten og ba soldatene som fant ham om mat.

– Han så godt ut, men ble for sikkerhets skyld sendt til sykehus med helikopter, sier en talsmann for det japanske forsvaret.

Gikk langt

Gutten har fortalt til politiet at han gikk langt før han kom til militærbasen, som ligger omtrent 5,5 kilometer nordøst fra veien der han forsvant, skriver avisen Hokkaido Shimbun.

Forsvinningen vakte stor oppmerksomhet både i Japan og utenlands, og mange er nå lettet over at gutten er funnet i god behold.

Andre lurer på hvordan opplevelsen kommer til å påvirke ham og stiller spørsmål ved om foreldrene bør få ham tilbake.

Ber om unnskyldning

Syvåringens pappa er svært lettet over å ha fått sønnen tilbake i god behold og ber nå både sønnen og alle andre om unnskyldning.

– Jeg ber om unnskyldning til alle på skolen hans, til de som har deltatt i letingen og til alle andre for å ha skapt problemer, sa han til journalistene utenfor sykehuset der gutten er innlagt.

Politiet opplyser at de vurderer å sikte sjuåringens foreldre for omsorgssvikt, skriver Kyodo News.

Les mer om

 1. Japan

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Kvinne pågrepet for kidnapping av spedbarn i Göteborg

 2. NORGE

  Savnet syvåring i Askim funnet død

 3. VERDEN

  Valgseier for Shinzo Abe i Japan

 4. VERDEN

  «Daniel» skal ha blitt lagt ut som åte i Mosuls gater - det kostet liv å redde ham

 5. VERDEN

  Over hundre tusen jobber med redningsarbeidet i Japan etter tyfonen

 6. OSLOBY

  Lurte til seg 22 sekker med doruller fra skoleelevene