Satiretidsskriftet fremstilte jordskjelvofrene som pasta. Nå saksøker den italienske byen Charlie Hebdo.

Amatrice, som ble jevnet med jorden i jordskjelvet forrige måned, saksøker det franske satiretidsskriftet Charlie Hebdo for en tegning som viser ofrene som forskjellige typer pasta.

Denne satiretegningen om de jordskjelvrammede i Italia har fått italienerne til å rase.

En tegning, som har fått tittelen ”Jordskjelv på italiensk”, viser en blodig og bandasjert mann. Over ham står det ”Penne i tomatsaus”, mens en svært forslått kvinne har fått navnet ”gratinert penne”. En bygning som har kollapset slik at blod og føtter stikker ut, heter ”Lasagna”.

– Disse tegningene er makabre, meningsløse og en absurd fornærmelse av ofrene, sa Mario Cicchetti som er advokat for Amatrice, da han kunngjorde søksmålet mandag ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Mange døde

24. august rystet et jodskjelv med en styrke på 6,2 på Richters skala flere byer i de italienske regionene Lazio, Marche og Umbria.

Nesten 300 mennesker mistet livet.

Hardest rammet i skjelvet var Amatrice, hjem til den kjente matretten spaghetti all’Amatriciana.

Store deler av byen ble jevnet med jorden, og lokale innbyggere beskrev det som Dantes inferno. 229 av innbyggerne døde.

Den italienske byen Amatrice ble nesten jevnet med jorden forrige måned.

Svarte med ny tegning

Charlie Hebdo har så langt ikke kommentert søksmålet fra Amatrice, men etter at det franske tidsskriftet fikk sterke reaksjoner på den første tegningen, publiserte de enda en om jordskjelvet: «Italienere – det er ikke Charlie Hebdo som bygde husene deres, det var mafiaen!»

Risikerer tiltale for uaktsomt drap

Etter jordskjelvet har italiensk politi- og påtalemyndighet startet en stor etterforskning fordi mange bygg som skulle ha vært jordskjelvsikret, kollapset som korthus. Italienske medier har avslørt at mange entreprenører ikke har brydd seg om byggeforskriftene.

Penger som er blitt utbetalt til jordskjelvsikring, skal ha endt opp i korrupte entreprenører og mafiaens lommer. Nå risikerer de tiltale for uaktsomt drap.

Terrorangrep i fjor

I 2015 drepte islamske terrorister 12 mennesker i Charlie Hebdos kontorer i Paris. Årsaken var at det franske satiretidsskriftet hadde trykket tegninger av profeten Muhammad.