Russiske fans arrestert etter volden i Marseille

Russiske medier bekrefter russiske statsborgere er pågrepet etter de voldsomme sammenstøtene på fotballarenaen i Marseille.

– Noen av de engelske supporterne var rett og slett for fulle til å komme seg unna de raskere, sprekere russerne som helt klart hadde voldelige hensikter, skriver Independent om slåssingen i Marseille lørdag.

– De er mistenkt for å påføre alvorlige fysiske skader på andre fans, skriver det statlige Vesti.

0pplysningene kommer fra det russiske konsulatet i Marseille. Det er usikkert hvor mange av de minst åtte arresterte som er russiske statsborgere.

De store russiske nyhetsmediene melder også at det var russiske fans som angrep først.

– Russiske fans stormet mot nabosektoren til britene, skriver Sport-Express.ru, og peker på at angrepet kom fra den samme gruppen som skjøt opp fyrverkeri.

Men samtidig hevder russiske journalister at deres fans ble provosert av engelske fotballfans, som var skuffet over at Russland utlignet på overtid.

Hevder britene provoserte

Oppførselen til de russiske fotballpøblene kunne ikke kommet på et dårligere tidspunkt:

I dag feier nemlig Russland sin nasjonaldag.

– Dette er ikke fotballfans, de har kommet hit for å sloss, skriver Gazeta.ru's fotball-reporter.

Han søkte ly med en fransk fotograf, en full britisk support og en politimann.

– Opptøyene i marseille er provosert frem av britiske fans, mener Gazeta.ru.

– Britene kastet ølglass og slengte fornærmelser, skriver Life.ru.

UEFA har varslet at de vil undersøke hendelsen, skriver BBC. De har åpnet en disiplinærsak mot den russiske fotballunionen for ordensforstyrrelser, bruk av fyrverkeri og rasistisk oppførsel. Det er ikke åpnet sak mot de engelske fotballklubben.

...hvilken slåsskamp?

Den russiske sportsministeren Vitaly Mutko sier til Russia Today at supporterne som startet bråket på tribunen på slutten av kampen vil bli straffet, men sier samtidig at rapportene om slåssing er overdrevet.

– Det var ikke noen slåsskamp. Det blir overdrevet, faktisk er alt fint her. Da kampen endte, var det ingen barrierer mellom supporterne. Britene var skuffet, selvfølgelig, men alt løste seg raskt, sier han, og legger skylden på arrangørene for dårlig sikkerhet.

– Det er viktig å skjønne hvem som kommer på kampene. Og hva kaller du situasjonen, når våre supportere sitter der og engelske supportere kaster ting på dem? Beklageligvis har vi supportere som sender opp bluss. Det er ikke hyggelig å betale bøter for dem, sier han til det russiske nyhetsbyrået Sputnik News.

Han sier de ansvarlige for tribunebråket vil bli identifisert og straffet.

Før de russiske supporterne stormet den engelske tribunen, skal de ha fyrt av flere bluss, og spillerne skal ha blitt skremt av et høyt smell mot slutten av kampen.

– For fulle til å komme seg unna

Engelske medier skriver at gatekampene før kampstart har gitt engelske supporteres allerede dårlige rykte et nytt slag.

– Noen av de engelske supporterne var rett og slett for fulle til å komme seg unna de raskere, sprekere russerne som helt klart hadde voldelige hensikter. De ble angrepet med et hvert våpen som var tilgjengelig, skriver T[he Independent.