Florida-drapsmann bløffet om bånd til terrorister

Omar Mateen, 29-åringen som skjøt og drepte 49 mennesker på en homseklubb i Florida, lot som om han hadde bånd til terrorister for å skremme arbeidskollegaer som mobbet ham for å være muslim.

Omar Mateen, som skjøt og drepte 49 mennesker på en homseklubb i Florida, skrøt av å ha bånd til terrorister for å få slutt på mobbing.

Dette går frem av et brev han skrev til sjefene sine i G4S Secure Solutions, der han jobbet som vekter.

«Jeg er i Orlando og jeg sto for skytingen»

Mateens påstander om at han hadde kontakt med terrorister kom FBI for øre i 2013, men etter en bakgrunnssjekk av Mateen fant de ingen grunn til bekymring.

FBI-sjekk

Også i 2014 gjennomførte FBI en bakgrunnssjekk av Mateen etter at en som gikk i samme moské som ham, gjennomførte et selvmordsangrep i Syria. Heller ikke da ringte det noen varselklokker.

– Jeg elsker USA. Jeg skrøt av dette bare for å få slutt på ertingen fra arbeidskollegaer. Jeg er 1000 prosent amerikansk, og jeg er imot alle disse terroristene, skrev Mateen i brevet til sjefene.

Sverget troskap til IS

Angrepet mot homseklubben Pulse i Orlando 12. juni, var den verste massakren i nyere tid i USA. Foruten de 49 som ble skutt og drept, ble 53 såret i skytingen.

Hvorfor tok Orlando-angriperen 49 uskyldige liv? Her er fire mulige motiver

Mens massakren pågikk ringte den afghanskfødte Mateen politiet og sverget troskap til IS, men etterforskningen har ikke avdekket at han hadde noen kontakt med den ytterliggående islamistgruppen.

Motivet bak massakren er fortsatt ikke fastslått, men kan ha vært sammensatt. Mateen var selv en flittig gjest ved homseklubben der han ofte danset med andre menn, og ekskona hans har beskrevet ham som psykisk syk, kontrollerende og voldelig. (NTB)