Amerikanske soldater klaget til Rumsfeld

Da USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld onsdag besøkte en militærbase i Kuwait, måtte han tåle kritikk fra amerikanske soldater.

Soldatene, som snart skal nordover til Irak, må ifølge egne utsagn grave opp skrapmetall for å beskytte kjøretøyene sine.

— Hvorfor må vi soldater grave etter skrapmetall og skuddsikkert glass i lokale jordhauger for å beskytte kjøretøyene som skal ta oss til kampene? Vi har ikke tilstrekkelig pansring for kjøretøyene som skal bringe oss nordover, sa en soldat til stor applaus fra hundrevis av andre soldater.

- Blir bedre

Rumsfeld innrømmet at pansringen var mangelfull, men fremholdt at arbeid er i gang for å forbedre situasjonen.

— Som dere vet, så går dere til krig med hæren dere har, og ikke hæren dere kanskje ønsker eller vil ønske dere på et senere tidspunkt, sa Rumsfeld.

Hæren har innrømmet at de har problemer med å levere mange nok lette pansrede kjøretøy av typen Humvee. Uten ekstra pansring er de et lett bytte for irakiske opprørere som bruker veibomber eller rakettdrevne granater.

Soldatene konfronterte også Rumsfeld med det de mener er forskjellsbehandling mellom regulære styrker og reservesoldater samt hærens praksis med å nekte soldater å dra hjem etter at de frivillige kontraktene har løpt ut.

— Ro dere ned, ro dere ned. Helvete, jeg er en gammel mann, og det er tidlig om morgenen. Jeg forsøker bare å samle tankene mine, sa den 72-årige forsvarsministeren mens spørsmålene haglet.

<b> Spøøretime. </b> Thomas Wilson skal inn Irak med sin enhet. Han spurte forsvarsminister Donald Rumsfeld hvorfor soldatene måtte lete på søppelfyllinger etter armering for sine kjøretøyer snart tre år inne i Irak-krigen.
<b> Svarte. </b> Forsvarsminister Donald Rumsfeld måtte svare på flere kritiske spørsmål da han møtte amerikanske soldater i Kuwait.