Tyrkia: Vi aner ikke hvem som angrep kurdisk bryllup

Tyrkiske myndigheter sier de ikke aner hvem som sto bak selvmordsangrepet mot et kurdisk bryllup sør i landet, og at de heller ikke vet om angriperen var barn eller voksen.

En slektning av et av ofrene sørger ved kisten etter angrepet mot bryllupsfesten.

Dermed trekker myndighetene tidligere uttalelser fra president Recep Tayyip Erdogan om at IS trolig sto bak, og at selvmordsbomberen var 12-14 år.

– Vi har ingen anelse om hvem gjerningspersonene bak angrepet var. Tidlige opplysninger om hvem som utførte angrepet, i hvilken organisasjons navn, stemte dessverre ikke, sa statsminister Yildirim Binali til pressen mandag.

Dersom en mindreårig står bak angrepet, er det ikke første gang:

Les også

Slik bruker ekstremistgrupper barn som våpen

Minst 54 personer ble drept under angrepet lørdag kveld. Både brudeparet og gjestene var kurdiske, og flere av dem var medlemmer av det prokurdiske partiet HDP, som den tyrkiske regjeringen mener står i ledtog med Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som har sin egen milits og er forbudt i Tyrkia.

Angrepet mot bryllupet i Gaziantep er det blodigste terrorangrepet i Tyrkia hittil i år. Ifølge Yildirim arbeides det fortsatt med å få fastslått selvmordsbomberens identitet.

HDP var også sterkt representert da to bomber rammet en fredsmarsj i Ankara i oktober i fjor. Da ble om lag 30 personer drept og over 120 såret. (©NTB)

Slektninger av Kumri Ilter, ett av ofrene for selvmordsangrepet under et bryllup i Gaziantep sør i Tyrkia, sørger under gravferden hennes mandag. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix