Verden

Uber sier unnskyld for selskapets mange tabber

I et åpent brev til Londons innbyggere ber Ubers toppsjef Dara Khosrowshahi mandag om unnskyldning for selskapets mange feilsteg.

Londons transportmyndigheter mener Uber er uegnet til å drive privat persontransport, og de har kritisert selskapets måte å håndtere lovbrudd på.
  • Øystein Aldridge
    Øystein Aldridge

Unnskyldningen kommer etter at Londons transportmyndigheter i forrige uke sa nei til å fornye Ubers lisens. Brevet fra Khosrowshahi er blant annet publisert i avisen Evening Standard.

– Mens Uber har revolusjonert måten folk beveger seg i byer rundt om i verden, er det utvilsomt at ting har gått galt på veien. På vegne av alle i Uber globalt, beklager jeg feilene vi har gjort, skriver Khosrowshahi.

– Vi kommer ikke til å bli perfekte, men vi vil lytte til dere. Vi ønsker å inngå lange partnerskap med byene vi operer i, og vil drive tjenesten vår med ydmykhet, integritet og lidenskap, fortsetter han.

Samler underskrifter for Uber

Det kommer ikke frem av brevet hva det er Uber konkret sier unnskyld for. Den siste tiden har problemene stått i kø for selskapet.

Nederlaget i London kom i rekken av tapte rettssaker, lovpålegg, anklager om seksuell trakassering og tilbaketrekning fra store markeder.

  • Bakgrunn: Nederlag etter nederlag for Uber i Europa
Dara Khosrowshahi har ledet Uber siden slutten av august.

Londons transportmyndigheter har beskrevet selskapet som uegnet til å drive privat persontransport, og de har kritisert Ubers måte å håndtere lovbrudd på. I Englands hovedstad har transporttjenesten hatt 3,5 millioner brukere og 40.000 sjåfører, ifølge Reuters.

Ifølge Evening Standard har 750.000 London-innbyggere mandag signert en underskriftskampanje for å få Uber til å bli værende i byen.

Ubers London-lisens løper til 30. september. Firmaet har varslet at de anker beslutningen, og Uber vil kunne operere som vanlig mens den juridiske prosessen pågår.

Uber opererer i flere enn 600 byer verden rundt. Av disse oppgir selskapet at 96 byer er i Europa.

Les mer om

  1. Uber
  2. Transport
  3. Teknologi
  4. London
  5. Travis Kalanick
  6. Dara Khosrowshahi