Verden

Etterlyst gjerningsperson pågrepet etter skyting i København

Én person er pågrepet etter en skyteepisode i fristaden Christiania i København natt til torsdag. Tre personer, to av dem politibetjenter, ble skutt.

En politimann ble skutt i hodet, mens en annen politimann ble truffet i foten i en skyteepisode i København natt til torsdag.
  • NTB
  • Lorns Bjerkan
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Mannen som er etterlyst for å ha skutt tre personer i København er pågrepet, bekrefter politiet i en pressemelding.

De opplyser at mannen ble skutt under pågripelsen.

Politiet skal ifølge pressemeldingen har omringet huset hans, som ligger ved Kastrup. En politimann skal så ha ropt på ham, og han skal da ha forsøkt å rømme huset bevæpnet. Det oppsto så en kort skuddveksling.

– Saken vil nå bli videre etterforsket og Spesialenheten er varslet. De tar over saken, som de alltid gjør når politiet avfyrer skudd, heter det i pressemeldingen.

Utover dette ønsker ikke dansk politi å kommentere pågripelsen.

Tilstanden til den pågrepne beskrives å være kritisk, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Skjøt to politimenn

Den pågrepne skal ha skutt tre personer, to av dem politimenn.

Den ene politimannen er skutt i hodet, mens den andre ble truffet i foten. Den sivile personen ble truffet i låret, men ikke av politiets kuler, ifølge politiet. Tilstanden er alvorlig for den ene politibetjenten.

I tillegg til gjerningsmannen ble det meldt at en venn av ham er pågrepet.

Den mistenkte etter skytingen i Christiania ble selv skutt og kritisk skadet da han ble pågrepet i Kastrup.

Ble etterlyst

Den antatte gjerningsmannen er en kjenning av politiet, og han har en «kriminell bakgrunn», sa politiet på en pressekonferanse torsdag morgen.

Han ble etterlyst, og politiet offentliggjorde et bilde av ham. Det har gjennom natten vært en storstilt jakt etter ham.

Christiania har et rykte som Danmarks hasjhovedstad, og politiet har tidligere i år gjennomført aksjoner rettet mot selgere og brukere. Politiet opplyser natt til torsdag at skuddepisoden skjedde i forbindelse med rutinemessig arbeid i området.

Aksjonsstyrken til Politiets Efterretningstjeneste omringet stedet hvor den mistenkte befant seg før han ble skutt og pågrepet.

Les mer om

  1. København