Verden

Bare én person kunne koden til kryptovaluta verdt 1,7 milliarder kroner. Da han døde, ble det krise.

Kryptovaluta verdt 1,7 milliarder kroner er i praksis tapt etter at eieren av en vekslingstjeneste døde. Ingen andre kan koden for å komme til pengene.

 • NTB

Vekslingstjenesten QuadrigaCX opplyser at den ikke er i stand til å betale ut pengene til dem som eier, fordi de ikke får tilgang til det virtuelle hvelvet, skriver Gizmodo. Problemet er at grunnleggeren Gerald Cotten plutselig døde på reise i India, og ingen andre kan de nødvendige kodene for å frigi pengene.

Et relativt lite beløp, en slags kassabeholdning av penger som var i jevnlig omløp, er tilgjengelig. Brorparten av midlene var imidlertid langtidsplassert i et elektronisk hvelv, og nå er altså den eneste «nøkkelen» borte.

Cotten «hadde eneansvaret for håndteringen av midler og mynter», skriver enken Jennifer Robertson i en rettslig erklæring. Hun erkjenner at QuadrigaCX skylder kundene innskudd for til sammen 203 millioner dollar. Det tilsvarer drøyt 1,7 milliarder kroner etter dagens kurs. Brorparten av pengene som nå er utilgjengelige, er i den mest kjente kryptovalutaen bitcoin.

Robertson sier hun har ektemannens PC, men hun har ikke passordet. Selskapet har leid inn sikkerhetseksperter, men de har ikke klart å komme seg inn på maskinen. Cotten har heller ikke etterlatt seg noen papirer som dokumenterer virksomheten.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kryptovaluta

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Venezuela innfører «nytt pengesystem»

 2. VERDEN

  Facebook lanserer egen kryptovaluta

 3. VERDEN

  Facebook-sjefen planlegger egen kryptovaluta. Nå får han kraftig motstand.

 4. VERDEN

  Venezuelas president: Klar til samtaler med opposisjonen

 5. VERDEN

  Han flyktet gjennom jungelen i forkledning. Nå hjelper han kameraten med å ta makten i Venezuela.

 6. VERDEN

  Trump varsler IS' fall i neste uke