Verden

Egypt forbyr all aktivitet fra det muslimske brorskap

En egyptisk domstol har forbudt all aktivitet fra Det muslimske brorskapet i Egypt.

Hånden som holder opp fire fingre er blitt et symbol for islamistene i Egypt. Etter kuppet mot Mursi i juli 2013, samlet tusener seg for å protestere mot dette i og rundt Rabaah al-Adawiya-moskeen. Denne ble til slutt ryddet av militæret, og mange hundre ble drept i massakren. Foto: Khalil Hamra, AP

  • Lars Inge Staveland

Det melder NTB, etter at egyptisk TV først meldte nyheten. En domstol slo mandag fast at brorskapets organisasjon, som ble etablert formelt i mars i får, skal løses opp.

De fleste lederne i Det muslimske brorskapet i Egypt er arrestert etter at president Mohammed Mursi ble styrtet i juli. Militærkuppet i juli har splittet det egyptiske samfunnet, og flere hundre tilhengere av brorskapet er drept.

Regjeringen hevder på sin side av brorskapets aktivister er terrorister.

Alle midler inndras

— Domstolen har forbudt Det muslimske brorskapets aktiviteter, deres organisasjon, og alle aktivitetene som det deltar i, sier dommer Mohammed Al-Sayed til Reuters.

Alle brorskapets midler skal inndras, heter det i dommen.

I 2011 vant brorskapet Egypts første parlaments- og presidentvalg. Organiasjonen hevder å ha rundt en million tillhengere, og var Egypts best organiserte opposisjon til tidligere president Hosni Mubarak.

Flere analytikere frykter nå at brorskapets tilhengere vil bli drevet under jorda, og at radikale elementer vil bruke vold og terror i kampen mot militærregimet.

  1. Les også

    Generalen som kan ende som president

  2. Les også

    Egypt: Fremad mot fortiden

  3. Les også

    Al Jazeeras egyptiske kanal beordret stengt