Politiet skyter varselskudd under demonstrasjon i Myanmar

Politiet i Myanmars hovedstad Naypyidaw skyter gummikuler mot tusenvis av demonstranter som protesterer mot militærkuppet, ifølge øyenvitner.

Demonstrasjonene fortsetter for fjerde dag på rad i Myanmar. Her fra landets største by Yangon. I hovedstaden Naypyidaw har politiet bruk vannkanoner mot demonstrantene.
  • NTB

I bydelen San Chaung i Yangon, der ansamlinger for tiden er forbudt, samlet mange lærere seg i protest mot militærkuppet i landet. De gikk sammen på hovedveien i byen og hevet tre fingre i været, symbolet på demokratikampen i Sørøst-Asia.

For fjerde dag på rad har demonstranter strømmet ut i gatene i flere byer i Myanmar for å kreve at demokratiet blir gjeninnført.

I hovedstaden Naypyidaw tok politiet først i bruk vannkanoner, før det ifølge flere øyenvitner ble skutt varselskudd i lufta.

Ifølge ett øyenvitne ble det også skutt med gummikuler mot demonstranter, men dette er ikke bekreftet fra annet hold. Journalister på stedet bekrefter at det er avfyrt skudd, noe som også kan høres på videoer som er delt i sosiale medier.

Reuters melder at en legevakt i Naypyidaw behandler tre personer for skuddskader fra gummikuler, ifølge en ikke navngitt lege.

Tåregass

I Landets nest største by Mandalay, der militærjuntaen har innført portforbud og forbyr flere enn fem mennesker å samles, ble det brukt tåregass mot demonstranter tirsdag, ifølge øyenvitner.

– Politiet brukte bare tåregass mot demonstranter som bar på NLD-flagg, forteller ett øyenvitner, med henvisning til Aung San Suu Kyis parti.

Ifølge Reuters ble minst 27 demonstranter pågrepet i Mandalay tirsdag, blant dem en journalist.

Demonstranter samlet seg i Yangon også tirsdag. Bildet er fra demonstrasjonene mot kuppmakerne i landet mandag.

Trosser forbud

I landets største by Yangon, der militærjuntaen forbyr ansamlinger av flere enn fem personer, samlet mange lærere seg i protest. De gikk sammen på hovedveien i byen og hevet tre fingre i været, symbolet på demokratikampen i Sørøst-Asia.

I landets nest største by ble minst 27 demonstranter pågrepet tirsdag, blant dem en journalist, ifølge lokale medier, gjengitt av Reuters.

Militærjuntaen advarte mandag demonstrantene om at det ville bli slått effektivt ned på dem som «bryter loven og forstyrrer, forhindrer og ødelegger stabiliteten i landet, den offentlige sikkerheten og respekten for landets lover».

Kort tid etter kunngjorde kuppmakerne at det var innført unntakstilstand og portforbud i sju bydeler i Mandalay.