Verden

Hongkong-politikere trekker seg i protest mot utestengelse

19 demokrativennlige parlamentarikere i Hongkong sier de vil trekke seg i protest mot at fire av deres kolleger er utestengt.

Fire parlamentarikere er utestengt fra parlamentet i Hongkong, anklaget for brudd på Kinas sikkerhetslov. Fra venstre: Dennis Kwow, Kenneth Leung, Kwow Ka-ki og Alvin Yeung. Foto: Vincent Yu / AP / NTB

 • NTB-AP-Ritzau

Gruppen varslet mandag at de ville gå av dersom noen av demokratitilhengerne i byens lovgivende forsamling ble kastet ut. Den formelle kunngjøringen om at de trekker seg er ventet i løpet av onsdagen.

– Den prodemokratiske fløyen har besluttet at hvis Folkekongressens stående komité bestemmer seg for å underkjenne parlamentarikere, så vil alle de prodemokratiske parlamentarikerne gå av på en gang, sa leder Wu Chi-wai i Det demokratiske partiet mandag.

Etter det har den stående komiteen i Kina vedtatt en resolusjon der det blant annet heter at de som støtter Hongkongs uavhengighet eller nekter å erkjenne Kinas suverenitet, bør diskvalifiseres.

Dette gjelder også dem som gjennom sine handlinger truer den nasjonale sikkerheten eller ber aktører utenfra om å blande seg inn i Hongkongs anliggende, ifølge Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua.

Som følge av dette er parlamentarikerne Alvin Yeung, Dennis Kwok, Kwok Ka-ki og Kenneth Leung stengt ute fra Hongkongs lovgivende forsamling.

Kina har den siste tiden slått hardt ned på opposisjonen i Hongkong, ikke minst med innføringen av en nasjonal sikkerhetslov. Den ble vedtatt etter omfattende demonstrasjoner i Hongkong i fjor.

Les mer om

 1. Kinas sikkerhetslov i Hongkong
 2. Hongkong

Kinas sikkerhetslov i Hongkong

 1. VERDEN
  Publisert:

  Frankrike stanser ratifiseringen av utleveringsavtale med Hongkong

 2. DEBATT
  Publisert:

  En ambassadør som tjener sine herrer, ikke sitt folk

 3. DEBATT
  Publisert:

  Sikkerhetsloven vil sikre Hongkongs stabilitet og velstand

 4. VERDEN
  Publisert:

  Hongkong-aktivist slår seg ned i Storbritannia

 5. DEBATT
  Publisert:

  Vi må gi asyl til demokratiforkjempere fra Hongkong