Verden

Hawaii-dommer blokkerer Trumps reviderte innreiseforbud

En dommer på Hawaii har blokkert Trumps tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet, kun timer før det skulle tre i kraft.

Nok en gang har Trumps innreiseforbud blitt blokkert av en dommer.
 • og NTB
 • Eirik Husøy
  Journalist

Dommer Derrick Watson godkjente tirsdag delstaten Hawaiis henvendelse om en midlertidig blokkering av de føderale myndighetenes planer om å iverksette innreiseforbudet.

Watson blokkerte også Trumps andre forsøk på et innreiseforbud som i all hovedsak er rettet mot land med en muslimsk majoritet.

Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte personer fra Venezuela, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag amerikansk tid.

Lovte at muslimer ikke skulle slippe inn i USA

Delstatsmyndighetene på Hawaii har, som ved tidligere anledninger, protestert mot forbudet og sier at også den siste reviderte utgaven av Trumps innreiseforbud fortsatt har som mål å «ekskludere muslimer fra USA».

Under valgkampen i fjor lovte Trump «en total og fullstendig slutt på at muslimer slipper inn i USA».

Det hvite hus har i en uttalelse sagt at de føler seg sikre på at domstolene til syvende og sist kommer til å godta det seneste forslaget, og at justisdepartementet kommer til å «sterkt forsvare» innreiseforbudet, ifølge Reuters.

– Mangler tilstrekkelig grunnlag

Tirsdag ga dommer Watson Hawaii medhold i at det reviderte innreiseforbudet «lider av de samme sykdommene som de foregående», ifølge Washington Post.

– Det mangler tilstrekkelig grunnlag for å kunne si at innreise for over 150 millioner statsborgere fra seks navngitte land vil være skadelig for USAs interesser, heter det i begrunnelsen fra Watson.

Det er tredje gang at Trump-administrasjonen forsøker å få innført begrensninger på hvilke lands borgere som kan få reise inn i USA. I september utsatte amerikansk høyesterett en viktig høring der det skulle avgjøres om forbudet er i strid med amerikansk lov.

Andre føderale domstoler i USA vurderer også muligheter for å blokkere den siste utgaven av innreiseforbudet.

 1. Les også

  LES OGSÅ: Ekspertene undrer: Hva gjør USA-vennlige Tsjad på Trumps reiseforbudsliste?

 2. Les også

  LES OGSÅ: Trump med nytt og utvidet innreiseforbud til USA

 3. Les også

  LES OGSÅ: 15 delstater vil saksøke Trump

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5