Australia truffet av hagl på størrelse med golfballer

Hagl på størrelse med golfballer, kraftig regn og støvskyer har preget deler av Australia de siste dagene. Men skogbrannkrisen er langt ifra over.

Haglkuler på størrelse med golfballer traff sørlige deler av Australia i helgen.

Hagl på størrelse med golfballer falt fra himmelen da et kraftig uvær traff de australske byene Melbourne og Canberra søndag.

Folk på handletur ble tvunget til å forlate et supermarked i Melbourne søndag ettermiddag da deler av taket ga etter for stormen som har herjet i delstaten Victoria.

Ifølge BBC blir nødetatene nedringt av folk som melder om knuste kontorvinduer og frontruter. Det er blitt rapportert om haggelkuler opp til 5 centimeter i diameter

Krystian Seibert, som bor i Hawthorne i Melbourne, sier til den lokale avisen Herald Sun at haggelet hørtes ut som «et flipperspill».

– Jeg har bodd i Melbourne lenge og jeg har aldri opplevd noe lignende, sier han til avisen.

Les også

Etter Australias voldsomme skogbranner kom regnet. Nå advarer meteorologene om livstruende oversvømmelser.

Det ble rapportert om haggelkuler opp til 5 centimeter i diameter

Langt ifra over

Etter måneder med brann trakk mange et lettelsens sukk da det begynte å regne over store deler av de skogbrannrammede områdene øst i Australia torsdag sist uke. De uvanlig intense og langvarige brannene i Australia har kunnet holde på som følge av lite regn og langvarig tørke.

Før regnet var det 30 skogbranner ute av kontroll i New South Wales, den mest folkerike delstaten i Australia.

Også i helgen har store regnbørsmengder preget flere av de brannutsatte områdene i Australia. Lørdag morgen hadde politiet i fått inn over 50 meldinger om oversvømte veier, og folk ble stående fast på grunn av vannet, ifølge The Guardian.

Det er ventet store nedbørsmengder i New South Wales og nabodelstaten Victoria mandag. Det gir håp om at brannmannskaper kan få kontroll på flere branner. Skogbrannkrisen er likevel langt ifra over, ifølge BBC.

Siden september har flammene drept minst 30 personer, ødelagt over 2000 hjem og et 100.000 kvadratkilometer stort område er svidd av, skriver BBC.

Lokal innbygger i Melbourne forteller at han aldri har sett lignende så lenge han har bodd i byen.