USA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike

Presidentene Emmanuel Macron og Donald Trump forlenger samtalene om den franske digitalskatten ut året og unngår handelskrig, ifølge en diplomatisk kilde.

Presidentene Emmanuel Macron og Donald Trump forlenger samtalene om den franske digitalskatten ut året og unngår handelskrig, ifølge en fransk diplomatisk kilde.
  • NTB-AFP

De to presidentene Emmanuel Macron og Donald Trump snakket sammen søndag og ble da enige om å gi forhandlingene en ny sjanse for å finne en løsning innenfor det internasjonale rammeverket og unngå en handelskrig, opplyser den franske kilden.

Macron tvitret mandag at han hadde hatt en god samtale med Trump om saken.

– Vi skal jobbe sammen for en god avtale som unngår en økning av tollsatsene, skrev han.

Krangelen startet i fjor da Frankrike vedtok en skatt på digitale tjenester fra internasjonale IT-giganter. Teknologiselskaper betaler ofte lite skatt i land der de ikke er fysisk til stede.

USA mener skatten retter seg spesifikt mot amerikanske selskaper som Google, Apple, Facebook, Amazon og Netflix og truet med høye tollsatser på franske varer som champagne, ost og vesker.

7. januar ga partene seg selv 15 dager for å unngå tolløkningen på opp mot 2,4 milliarder dollar, over 21 milliarder norske kroner, på franske varer.