Verden

Rasende Kina truer med konsekvenser etter Trumps godkjenning av uigur-lov

Etter at president Donald Trump onsdag innførte sanksjoner mot Kina som følge av landets behandling av uigurene, truer Beijing med konsekvenser.

President Donald Trump signerte onsdag loven som gir USA mulighet til å ilegge Kina sanksjoner for sin behandling av uigurene og andre muslimske minoriteter, noe Kina har reagert kraftig på. Foto: Alex Brandon / AP

 • NTB-AFP-AP

Onsdag signerte den amerikanske presidenten en lov som åpne for å straffe Kina for deres behandling av uigurene og andre muslimske grupper.

Lovforslaget, som har ligget på presidentens bord siden slutten av mai, ble signert av presidenten samme dag som lekkasjer fra den kommende boken til Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton ble kjent.

I boken beskriver Bolton hvordan presidenten i private samtaler med Kinas president Xi skal ha uttrykt sin støtte til regimets harde behandling av de muslimske gruppene.

Les også

«Det er på høy tid at Vesten får øynene opp for at Kina ikke er en god alliert», skriver Therese Sollien

I Beijing er makthaverne rasende over loven som nå er signert. I en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet går det frem at beslutningen om i innføre loven «vil slå tilbake på USA som vil måtte bære byrden av de kommende konsekvensene».

Det var ingen markering knyttet til at loven ble ratifisert da Trump signerte den. Han sa videre i en uttalelse at han ikke så på loven som bindende.

Kina beskyldes for å undertrykke uigurene og andre muslimske minoriteter, blant annet ved å holde dem i fengselslignende interneringsleirer.

 1. Les også

  Kina begynte å overvåke og fengsle uigurer. Da startet Oljefondet å investere i kinesisk overvåking.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Boltons bestselger: Trump sa OK til Kinas fengselsleirer, ville invadere Venezuela og trodde Finland var russisk

 2. VERDEN

  Bolton i ny bok: Trump ba Xi om hjelp til gjenvalg

 3. VERDEN

  Ber retten stanse Boltons bok med midlertidig forføyning

 4. VERDEN

  Jødiske, kristne og muslimske ledere roper ut mot det de kaller et mulig folkemord i Kina. Men den mektigste religiøse lederen holder munn.

 5. VERDEN

  Fra kranglefanter til bestevenner. Her er årsakene til at Tyrkia har gjort en u-sving overfor Kina.

 6. SPORT

  Storbritannias utenriksminister åpner for å boikotte vinter-OL i Beijing