Verden

Rasende Kina truer med konsekvenser etter Trumps godkjenning av uigur-lov

Etter at president Donald Trump onsdag innførte sanksjoner mot Kina som følge av landets behandling av uigurene, truer Beijing med konsekvenser.

President Donald Trump signerte onsdag loven som gir USA mulighet til å ilegge Kina sanksjoner for sin behandling av uigurene og andre muslimske minoriteter, noe Kina har reagert kraftig på.
  • NTB-AFP-AP
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Onsdag signerte den amerikanske presidenten en lov som åpne for å straffe Kina for deres behandling av uigurene og andre muslimske grupper.

Lovforslaget, som har ligget på presidentens bord siden slutten av mai, ble signert av presidenten samme dag som lekkasjer fra den kommende boken til Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton ble kjent.

I boken beskriver Bolton hvordan presidenten i private samtaler med Kinas president Xi skal ha uttrykt sin støtte til regimets harde behandling av de muslimske gruppene.

Les også

«Det er på høy tid at Vesten får øynene opp for at Kina ikke er en god alliert», skriver Therese Sollien

I Beijing er makthaverne rasende over loven som nå er signert. I en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet går det frem at beslutningen om i innføre loven «vil slå tilbake på USA som vil måtte bære byrden av de kommende konsekvensene».

Det var ingen markering knyttet til at loven ble ratifisert da Trump signerte den. Han sa videre i en uttalelse at han ikke så på loven som bindende.

Kina beskyldes for å undertrykke uigurene og andre muslimske minoriteter, blant annet ved å holde dem i fengselslignende interneringsleirer.

Les også

Kina begynte å overvåke og fengsle uigurer. Da startet Oljefondet å investere i kinesisk overvåking.