Verden

Facebook lukker Roger Stones kontoer

Facebook lukket onsdag flere kontoer som tilhører Roger Stone, en nær alliert av president Donald Trump som er dømt til fengsel.

Roger Stone, her fotografert i november i fjor, er dømt til fengsel for mened og påvirkning av vitner. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

Stones private kontoer på Facebook og Instagram var blant flere som ble lukket i forbindelse med en gransking av falske kontoer. Flere falske kontoer knyttet til Brasils president Jair Bolsonaro ble også lukket.

Stone-nettverket ble avdekket ved hjelp av informasjon fra spesialetterforsker Robert Muellers gransking av Donald Trump og den republikanske valgkampen, ifølge Facebooks sikkerhetssjef Nathaniel Gleicher.

Stone, som er dømt til fengsel for mened og påvirkning av vitner, var knyttet til over 50 kontoer på Facebook og Instagram.

Nesten alle kontoene var falske med falske profilbilder tatt fra andre steder på nettet. Mye av innholdet dreide seg om Stone, blant annet forsvar av ham mot anklagene i retten og krav om at han benådes.

Les mer om

 1. Donald Trump
 2. Facebook

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Trump omgjorde i natt dommen til sin mangeårige venn: Roger Stone slipper å sone i fengsel

 2. VERDEN
  Publisert:

  Robert Mueller forsvarer Russland-granskingen

 3. VERDEN
  Publisert:

  Trump får kritikk av partifelle for løslatelsen av Stone

 4. VERDEN
  Publisert:

  Facebook vil skjerpe kampen mot konspirasjonsteorier

 5. VERDEN
  Publisert:

  17 sivile ble drept i Bagdad-massakren. Nå har Trump benådet gjerningsmennene.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Roger Stone vil ha unntakstilstand om Trump taper valget