Da Vatikanet åpnet en grav på jakt etter denne jenta, dukket et nytt mysterium opp

Ifølge et anonymt brev lå den forsvunne 15-åringen gjemt i en grav i Vatikanet. Da de åpnet graven, var flere gamle lik forsvunnet.

15 år gamle Emanuela Orlandis forsvinning har vært et mysterium i Italia siden 1983. Det har i mange år vært avholdt markeringer i Roma knyttet til saken, som denne i mai 2012.
  • Magnus Kallelid

Spørsmålet om hvor det ble av 15 år gamle Emanuela Orlandi i 1983, har vært et mysterium i Italia og ført med seg et hav av konspirasjonsteorier. Orlandi, som var datter av en av pavens tjenere, forsvant etter en fløytetime i Roma.

Siden har italienere mistenkt både gangstere, internasjonale terrorister og selv høytstående personer i Vatikanet.

Så, i fjor sommer, kom det et anonymt brev til jentas familie. Orlandis lik skulle være gjemt blant de døde på en kirkegård i Vatikanet, het det. Ifølge CNN var det vedlagt et bilde av en engleskulptur og en instruksjon om å «lete der engelen peker».

Dette ledet familien til kirkegården i Vatikanet, der en englestatue over en grav holder en bok med innskriften «Requiescat in Pace», latin for «hvil i fred».

Les også

LES OGSÅ: Vatikanet opphever diplomatisk immunitet for utsending som etterforskes for seksuell trakassering

Et overraskende funn

Her, ved engleskulpturen til høyre, skulle man kunne finne Emanuela Orlandi, ifølge det anonyme brevet.

Torsdag ble graven åpnet med Orlandis familie til stede. Men det som forhåpentlig skulle gi svar, åpnet istedenfor et nytt mysterium:

Det var ingen spor av den 15 år gamle jenta. I tillegg var to prinsesser som ble gravlagt der på 1800-tallet, også borte.

– Søket hadde et negativt resultat. Ingen rester av mennesker eller begravelsesurner ble funnet, sa Vatikanets talsperson Allesandro Gisotti ifølge Reuters.

Det var ventet at man i hvert fall ville finne beinrestene etter prinsesse Sophie von Hohenlohe, som døde i 1836, og prinsesse Carlotta Federica av Mecklenburg, som døde i 1840. Men gravene var tomme.

Graven i Vatikanet ble åpnet torsdag.

Gisotti forteller at Vatikanet nå skal gjennomgå vedlikeholdsarbeidene som er blitt utført i gravene på slutten av 1800-tallet og sist gang for 60 år siden, for å se om det kan gi noen svar. Men foreløpig står italienerne igjen uten svar.

– Gravene er tomme. Vi er forbauset alle sammen, sier Orlandi-familiens advokat Laura Sgro ifølge CBS News.