Verden

Prins William besøker New Zealand

Britiske prins William møtte torsdag overlevende etter moskeangrepene i Christchurch på New Zealand og hedret falne i første verdenskrig.

Kronprins William hilser, panne mot panne, på New Zealands statsminister Jacinda Ardern i Auckland. Mark Tantrum/The New Zealand Government/Handout via Reuters/NTB Scanpix

 • NTB-AP

Den britiske arveprinsen ankom øynasjonen på den andre siden av jorden torsdag.

25. april er kjent som ANZAC Day i Australia og New Zealand og er en viktig merkedag for nasjonal tilhørighet og for å hedre dem som falt i første verdenskrig.

Dagen er årsdagen for landsettingen i Gallipoli, der soldater fra de to landene – ANZAC står for Australia and New Zealand Army Corps – under britisk ledelse led et katastrofalt nederlag mot tyrkiske styrker i 1915.

I tillegg til å delta på en minnegudstjeneste for de over 10.000 som ble drept i Tyrkia for over 100 år siden, møtte hertugen av Cambridge også overlevende etter angrepene mot to moskeer i Christchurch 15. mars.

Storbritannias prins William besøkte torsdag Christchurch på New Zealand, der han blant andre møtte representanter for nødetatene som rykket ut til terrorangrepene der 50 mennesker ble skutt og drept i to moskeer 15. mars. Marty Melville/Pool Photo via AP/NTB Scanpix

Prinsen møtte også lokale muslimske ledere og medlemmer av nødetatene som rykket ut til terrorangrepene der 50 mennesker ble skutt og drept.

William er nummer to i den britiske arverekken etter sin far. Bestemoren, dronning Elizabeth II, er formelt statsoverhode på New Zealand. Landet er en tidligere britisk koloni og er i dag en del av Samveldet.

 1. Les også

  Aftenposten mener: Sprer du terrorvideoer, er du en nyttig idiot

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Terroren på New Zealand
 2. New Zealand

Terroren på New Zealand

 1. NORGE

  New Zealand-terroristen delte angrepet direkte. Nå tar verdenslederne og nettgigantene grep.

 2. VERDEN

  Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch

 3. VERDEN

  50 døde etter moské-angrepene i New Zealand