Verden

Smittesjefen i USA klarer ikke dy seg under Trumps pressekonferanse

Anthony Fauci (t.h.) lytter til USAs president Donald Trump. I midten visepresident Mike Pence.

– Jeg kan ikke hoppe foran mikrofonen og skyve ham til side, sier Anthony Fauci, direktør ved det nasjonale instituttet for allergier og infeksjonssykdommer (NIAID), om pressekonferansene til USAs president Donald Trump.

  • Kristian Havnes Klemetzen
    Journalist

Et klipp fra pressekonferansen til USAs president Donald Trump fredag har gjennom helgen fått mye oppmerksomhet på internett. Grunnen til at mange har reagert er at direktøren i NIAID holder hånden over ansiktet under presidentens tale.

I et intervju med Science forklarer Anthony Fauci, som spiller en viktig rolle i landets håndtering av pandemien, hvordan det er å bivåne presidentens pressekonferanser i møte med viruset.

– Jeg kan ikke hoppe foran mikrofonen og skyve ham til side. Ok, det var det han sa. Da får vi heller prøve å rette det opp ved neste anledning, sier Fauci om presidentens forhold til fakta.

Les også

Først avfeide Trump viruset som influensa. Nå hevder han at han så pandemien komme for lenge siden.

Over 40.000 smittede

USA har mandag over 40.000 registrerte smittede og 483 døde av det Trump har kalt «Kina-viruset». En slik betegnelse vil ikke komme fra Anthony Faucis munn.

Anthony Fauci, direktør ved det nasjonale instituttet for allergier og infeksjonssykdommer (NIAID).

Mandag kveld ble det klart at Senatet heller ikke i forsøk nummer to ble enige om en krisepakke for å redde amerikansk økonomi. Nok en gang nektet demokratene å støtte et forslag utarbeidet fra republikanerne, på over 1.000 milliarder dollar.

Trump har tidligere sagt at kinesiske myndigheter burde fortalt USA om viruset «tre måneder tidligere». Det stemmer ikke overens med tidslinjen man foreløpig har for utviklingen til viruset. Science spør Anthony Fauci hva han tenker om påstanden:

– Jeg vet det, men hva vil du jeg skal gjøre?

NIAIDs direktør vil ikke svare på om reaksjonen under talen fredag har ført til kritikk fra Trump-administrasjonen.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Trump
  3. Pressekonferanse
  4. Koronaviruset