– Eksplosjon ved turistbuss i Egypt

17 personer skal være såret i en eksplosjon ved en turistbuss nær pyramidene i Giza i Egypt, opplyser egyptiske sikkerhetskilder ifølge Reuters.

Den skadede turistbussen ved skadestedet i Egypt.

En sprengladning skal ha gått av idet turistbussen passerte Grand Egyptian Museum i Giza, opplyser et øyenvitne til nyhetsstedet Sky News Arabia.

Det er foreløpig ikke klart hva som har skjedd. Flere medier, deriblant BBC, melder at det er snakk om en veibombe som har skadet 17 personer. Flere av de skadede er turister.

Den egyptiske nettavisen Ahram Online skriver at bussen hadde 25 turister fra Sør-Afrika om bord. Også Reuters melder at flere av de sårede er utenlandske turister. Eksplosjonen skal også ha ødelagt en bil med fire passasjerer. Ingen skal være drept i eksplosjonen.

Bilder fra stedet viser at bussen har fått store skader. Også en vegg ved veien er skadet.

Bilder fra innsiden av en ødelagt turistbuss nær pyramiden i Giza i Egypt.

Sprengladningen var plassert ved veggen til museet, sier en kilde til nyhetsbyrået DPA.

Giza ligger rett på utsiden av Kairo og er svært kjent for sine pyramider. De første meldingene om eksplosjonen kom ved 15-tiden søndag (norsk tid).

Flere angrep

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvar for eksplosjonen, som ifølge kilder til The National mest sannsynlig dreier seg om en veibombe.

Sprengladningen som gikk av ødela bussen og skadet flere turister.

Siden avsettelsen av president Mohamed Mursi i 2013 har militante grupper gjennomført stadige angrep i Egypt, hovedsakelig har dette dreiet seg om islamistgrupper som angriper egyptiske sikkerhetsstyrker.

Det er også gjennomført flere angrep mot sivile mål, først og fremst mot koptiske kirker og kristne pilegrimer.

I desember ble tre vietnamesiske turister og deres egyptiske guide drept nær pyramidene i Giza sør for Kairo i et veibombeangrep mot en turistbuss. Elleve turister ble såret.