Verden

Trump sier han vet hvordan det går med Kim

– Jeg har en veldig klar oppfatning av hvordan det går, men jeg kan ikke fortelle noe, sier USAs president Donald Trump om helsen til Kim Jong-un.

Dette bildet, som ble offentliggjort av den nordkoreanske regjeringen 12. april, er blant de nyeste av Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Mandag kveld sa Trump at han «vet hvordan det går» med Kim, og insinuerte at han er i live, etter at det har vært spekulasjoner rundt Kims helse. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB scanpix

 • NTB

Det har den siste tiden svirret spekulasjoner om at Kim skal være ved dårlig helse og kanskje til og med død, etter han har vært borte fra mediebildet i noen ukers tid.

En høytstående tjenestemann i den sørkoreanske regjeringen sa søndag at Kim var «levende og frisk», og Trump virket mandag kveld å insinuere at Kim er i live.

På Det hvite hus' pressekonferanse sa presidenten at han forventet at folk ville få vite mer om Kims helse i løpet av de neste dagene.

Videre skrøt Trump av det gode forholdet mellom de to lederne, og sa at USA ville vært i krig med Nord-Korea om Trump ikke var president.

Les mer om

 1. Trump
 2. USA
 3. Kim Jong-un
 4. Nord-Korea

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Trumps stabssjef: – Fredag var vi virkelig bekymret

 2. VERDEN

  Trump startet i natt et råkjør av en valgspurt: – Jeg skal gi dere et stort saftig kyss

 3. VERDEN

  Trump gikk i natt ut med takkevideo til folket. Men velgerne er skarpt splittet om sykdommen hans.

 4. VERDEN

  USA-valgkampen blir dypt personlig: Kandidatene hånes som senile, impotente og klossete gamlinger

 5. VERDEN

  Obama ønsker Trump-paret god bedring

 6. VERDEN

  Trump får kritikk for å anbefale tvilsomme koronabehandlinger