Verden

«Levende legende i Al-Qaida» arrestert i Belgia

 • Anders Nordstoga
 • Planla angrep mot EU-toppmøte.

Belgiske myndigheter pågrep og siktet fredag seks islamske ekstremister. De er mistenkt for å ha tilknytning til terrornettverket Al-Qaida. Blant de arresterte er en kvinne politiet omtaler som en «levende legende i al-Qaida», skriver CNN.

Enke etter martyr

Malika El-Aroud er enke etter én av de to som, angivelig på ordre fra Osama bin Laden, drepte Ahmad Shah Massoud, en fremtredende leder i Afghanistans Nordallianse, to dager før terrorangrepet 11. september. El-Aroud antas å drive rekruttering for terrornettverket i Europa. — Fem menn og en kvinne er blitt siktet for medlemskap i en terrororganisasjon, og de sitter i varetekt, sier Lieve Pellens i den belgiske påtalemyndigheten. De mistenkte terroristene var blant 14 som ble arrestert i politiaksjon torsdag i Brussels og Liege. Alle 14 skal være av marokkansk opphav, men de fleste skal ha hatt belgiske pass.

- Planla terrorangrep mot EU-møte

Arrestasjonene var del av en operasjon for å stoppe et angivelig planlagt terrorangrep i forbindelse med ukens EU-toppmøte i Brussel, opplyser en politikilde til CNN. Kilden sier at politiet bare «hadde 24 timer på å handle». Det er ikke klart hvorvidt regjeringssjefene og statsoverhodene selv skulle være mål for det planlagte angrepet. Samme kilde hevder at de siktede har kontakter på «de høyeste nivåer i al-Qaida». Minst tre av de siktede har ifølge politiet reist til grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan for å trene og delta i kamper.

Arkivbilde av Malika El-Aroud på vei til et rettsmøte i Bellinzona i Sveits i juni 2007, sammen med sin tunisiske mann Moez Garsallaou. Foto: AP

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Belgisk politi hadde utallige sjanser til å avsløre terroren i Paris og Brussel, viser hemmelig rapport

 2. VERDEN

  Politiet i London bekrefter at de har avverget mulig terrorangrep

 3. VERDEN

  Folkemøte med 25.000 deltagere skulle bombes i helgen. Slik ble det avverget.

 4. VERDEN

  Gresk avis: – «Skorpionen» skulle drepes med rakettvåpen

 5. VERDEN

  Fransk politi: Tror 32-åring koordinerte terrorangrep mot Brussel og Paris

 6. VERDEN

  Tre siktet for terror etter raid i Belgia