Verden

Dødstallene stiger i Istanbul - 235 pågrepet etter terrorangrepet

Taller på døde etter lørdagens terrorangrep har steget til 44. Samtidig har tyrkisk politi pågrepet 198 medlemmer av det prokurdiske partiet HDP, melder statlige tyrkiske medier.

Galata-tårnet i Istanbul er opplyst i fargene til det tyrkiske flagget, til minne om ofrene for helgens terrorangrep. Foto: Reuters / NTB scanpix
  • NTB

44 personer, 36 politifolk og åtte sivile, er bekreftet drept etter terrorangrepet i Istanbul lørdag, opplyser helseminister Recep Akdag.

I tillegg ble 166 såret, ifølge Akdag. Kurdistans frihetsfalker (TAK), en utbrytergruppe fra PKK, har tatt på seg ansvaret for angrepet som synes å være rettet mot politistyrker utplassert utenfor hjemmebanen til fotballaget Besiktas.

Regjeringen har sverget å befri landet fra det den kaller terrorisme.

– Vår plikt er å slette dem fra jordas overflate for alltid, har Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu uttalt, og kaller angriperne for «simple kriminelle».

Tyrkisk politi har pågrepet 235 personer etter terrorangrepet, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Mange er medlemmer av det prokurdiske partiet HDP. De pågrepne anklages for koblinger til den kurdiske PKK-geriljaen. Politiet aksjonerte mot HDP-politikerne mandag.

Ifølge nyhetsbyrået er 20 tjenestemenn pågrepet i Istanbul, deriblant HDPs provinsleder Aysel Guzel, og 18 pågrepet i Ankara, inklusiv partilederen i hovedstaden, Ibrahim Binice.

HDP sier den tar sterkt avstand fra terroraksjonen og advarer samtidig myndighetene mot å spre ubegrunnede anklager.

HDPs leder Selahattin Demirtas og en rekke andre partimedlemmer sitter allerede fengslet og venter på rettssak. De er tiltalt for å ha bånd til PKK.

38 mennesker ble drept og et hundretalls skadet i helgens terrorangrep ved Besiktas stadion sentralt i Istanbul.

Les også

  1. Minst 38 drept i eksplosjoner i Istanbul

  2. Nesten 2000 direkte rammet av Tyrkia-terror siden valget

  3. Tyrkia er en hodepine Europa ikke kan kvitte seg med | Per Anders Madsen

  4. Erdogan truer med å åpne grensene til EU

Les mer om

  1. Istanbul
  2. Tyrkia