Berlin-terroren: Her er politimennene som drepte den etterlyste tunisieren

Den ettersøkte tunisieren skal ha blitt stoppet i en ren rutinekontroll i Milano. To politimenn hylles nå som helter etter at Anis Amri ble skutt og drept i Milano.

Den italienske politimannen, Christian Movio (t.v.), ble selv skadet da han havnet i en skuddveksling med Anis Amri. Kollegaen Luca Scata til høyre.
  • Olga Stokke

Natten til lille julaften i en forstad i Milano stopper de to italienske politimennene Christian Movio og Luca Scata en mann på gaten.

Tunisieren Anis Amri (24) kommer gående. Det er fire dager siden terrorangrepet mot julemarkedet i hjertet av Berlin der 12 mennesker ble drept og 49 skadet.

Amri er etterlyst over hele Europa, identifisert som mannen bak lastebil-attentatet mandag. Det er utlyst en dusør på 100.000 euro for informasjon som kan føre til at han blir tatt.

Går alene

Ved 03-tiden natt til fredag, rundt 1000 kilometer unna åstedet for terrorangrepet i Berlin, går Amri på gaten i en forstad til Milano.

Ikke langt fra Sesto San Giovanni togstasjon blir han stoppet av de to politimennene.

Det er ren rutinekontroll. De to politimennene blir ifølge AP mistenksomme fordi togstasjonen er stengt, skriver den italienske avisen Corriere della Sera.

Det går busser, men ingen tog eller trikker på denne tiden av døgnet.

Politiet ber Amri om å legitimere seg. Da drar han frem en pistol og skyter den ene politimannen, Christian Movio. Så åpner den andre politimannen, Luca Scata, ild og dreper terroristen.

Anis Amri er av italiensk myndigheter blitt identifisert som mannen bak terrorangrepet mot julemarkedet i Berlin.

Fersk politihelt

Scata skal ha vært politimann i ni måneder før fredagens drama. Han kommer fra Sicilia og ble overført til Milano i slutten av oktober, skriver telegraph.co.uk.

«Fra i dag vil Milano være tryggere!» spøkte han på sin Facebook-side rett før overføringen.

Hans motto på Facebook-siden er «Frykt er en reaksjon, mot er en avgjørelse».

Hylles som helter

Fredag ettermiddag sendte italiensk politi ut bilder av de to politimennene. I sosiale medier blir de to politimennene hyllet som helter.

Movio ble skutt i skulderen og ligger nå bandasjert i en sykehusseng i Milano.

Historien om terroristen har opprørt mange. Mange mener det er rystende at mannen som lenge var på politiets radar, kunne unnslippe og utføre angrepet mot julemarkedet i Berlin.