Skadet i angrep mot migrantleir i Hellas

Én syrisk flyktning er alvorlig skadet og to hjelpearbeidere er banket opp i angrep mot en migrantleir på øya Chios i Hellas.

Rundt 100 flyktninger i Souda-leiren på den greske øya Chios er uten tak over hodet, etter at en gruppe menn angrep leiren med steiner og brannbomber. Foto: Reuters / NTB scanpix

Torsdag ble det kastet brannbomber inn i Souda-leiren, og en gruppe på rundt 30 angripere banket opp to frivillige som jobbet der, opplyser gresk politi.

Fredag slo angriperne til igjen og kastet store steiner inn i leiren. En syrisk flyktning ble alvorlig skadet, opplyser en talsmann for FNs høykommissær for flyktninger, Roland Schoenbauer.

Ifølge Schoenbauer gikk en rekke telt opp i flammer under angrepene, og rundt 100 av de 800 flyktningene i leiren er nå uten tak over hodet.

Angrepet skjedde få dager etter utsendinger fra det høyrenasjonalistiske partiet Gyllent daggry besøkte Chios.

Les også

240 mennesker druknet da to båter kantret i Middelhavet. Hvorfor vil ingen lese om dem?

Rundt 4.000 flyktninger og migranter befinner seg nå på Chios, noe som har ført til protester fra innbyggerne på øya.

– Vi kan ikke se bort ifra at høyreekstreme grupper forsøker å utnytte lokalbefolkningens sinne, sier en talsmann for lokale myndigheter.

Ifølge greske medier kan angrepet mot Souda-leiren ha vært hevn for at migranter brøt seg inn i flere butikker og stjal alkohol og fyrverkeri. Ifølge gresk politi skjøt de deretter fyrverkeri mot boliger og biler i området.

Tre tenåringer fra Algerie og en irakisk mann i 40-årene ble pågrepet etter innbruddet.