Flyselskapene tilbyr gratis ombooking av Nice-billetter

Både SAS og Norwegian tilbyr ombooking uten ekstra kostnad for sine passasjerer etter terroren i Nice.

Det går flere avganger om dagen til Nice fra Gardermoen. Foreløpig har flyselskapene ikke mottatt mange henvendelser fra passasjerer som har ombestemt seg.

SAS og Norwegian tilbyr gratis ombooking til alle sine passasjerer som reiser til og fra Nice.

SAS tilbyr ombooking dersom du reiser før 22. juli, mens Norwegian har satt grensen til 24. juli, med ny reise før 7. august.

Norwegian tilbyr også refusjon for billetten dersom de reisende bestemmer seg for å reise et annet sted.

– Vi følger utviklingen, og har tett kontakt med flyplassen i Nice for å sikre at de kan garantere sikkerheten til våre passasjerer. Det er vår viktigste prioritet nå, sier kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS.

Ikke mottatt mange henvendelser

Både SAS og Norwegian forteller om fulle fly til og fra Nice den nærmeste tiden.

Foreløpig har ingen av flyselskapene mottatt mange henvendelser om ombookinger hverken til eller fra den franske byen som følge av torsdagens hendelser.

SAS anbefaler sine passasjerer å være på flyplassen i Nice i god tid for å rekke gjennom sikkerhets- og passkontroll i tide.

Fraråder ikke Frankrike

Utenriksdepartementet fraråder ikke reiser til Frankrike, men ber på sine sider reisende om å være på vakt og utvise forsiktighet i storbyene.

«Det anbefales at man som en generell regel er oppmerksom overfor uvanlig aktivitet, og at det utvises særlig aktsomhet der hvor det er større menneskemengder, det være seg kjøpesenter, metro, buss, osv.» heter det på departementets reisesider.

Nice er et populært feriemål for nordmenn, og det er allerede kjent at en rekke nordmenn befant seg nær terrorangrepet i går.

Både SAS og Norwegian har daglige avganger til Nice, men hverken flyselskapene eller Utenriksdepartementet vet hvor mange nordmenn som ferierer i byen akkurat nå.

– Det er nesten ingen som sier fra til Utenriksdepartementet hvor de skal. Da er det umulig for oss å vite hvor mange som oppholder seg i et område, og å gi beskjed til nordmenn om situasjoner som skulle oppstå, sier kommunikasjonsrådviger Ane Lunde i UD.

Hun oppfordrer på det sterkeste at nordmenn registrerer reisene sine hos Utenriksdepartementet.