Norsk statsborger tatt for drap og voldtekt av jente (7)

En norsk statsborger er arrestert i Islamabad i Pakistan, mistenkt for voldtekt og drap på en syv år gammel jente.

Den norske statsborgeren skal ha tilstått å ha voldtatt og drept en syv år gammel nabojente.

— Han ble arrestert i går, da han kom hjem fra Saudi-Arabia med fly. Der var han på pilgrimsreise, opplyser politietterforsker Khalid Masud i Islamabad til Aftenposten.no.

Den 24 år gamle mannen har norsk statsborgerskap og har tidligere vært bosatt på Haugenstua i Oslo, men har for tiden fast bopel i Islamabad. Der er han nabo av 7-åringen.

Etter hva Aftenposten.no har fått opplyst, har mannen to barn i Norge.

Har tilstått

Mannen tilstår ugjerningen i et TV-opptak som ble sendt på TV2 onsdag. I opptaket sier 24-åringen følgende: «Jeg ga henne 50 rupi. Hun skulle kjøpe sigaretter. Etterpå sa jeg til henne at hun måtte komme opp. Da hun kom opp, ba jeg henne sette seg på sofaen. Hun satte seg. Jeg holdt henne, men hun sa at hun måtte til mamma. Jeg sa: «Det vil ikke skje noe. Du må bli her.» Hun sa det flere ganger, men jeg holdt henne fast. Da tok jeg av henne klærne. Og så voldtok jeg henne. Hun gråt og jeg presset et sjal mot ansiktet hennes. Så besvimte hun», sier mannen på opptaket.

Kone i Norge

Ifølge pakistanske kilder Aftenposten.no har vært i kontakt med, er mannen opprinnelig fra Gujrat i Punjab.

Han skal ha jobbet som bilvasker i Norge, og mottatt støtte fra sosialkontoret. Hans kone bor i Oslo, og han skal også ha en bror som er norsk statsborger.

Mannen skal ha leid ut en del av huset sitt i Islamabad til 7-åringens familie.

— Vi har fått melding om at en nordmann er arrestert. Den norske ambassaden i Islamabad er koblet inn i saken, og prøver å skaffe til veie mer informasjon om bakgrunnen for arrestasjonen og mer fakta, sier Tor-Henrik Andersen, kommunikasjonsrådgiver i UD til Aftenposten.no.

Fant sandaler

Plagget jenta ble kvalt med, en chador, ble funnet i mannens hus under politiets ransakelse i går, i bydelen Sabzi Mandi, og der ble også jentas sandaler funnet.

Jenta ble meldt savnet 4. november, og hun ble funnet omkommet på taket til en nabo av både familien og den mistenkte 24. november, melder The News.

Obduksjon av jenta bekrefter at hun var blitt voldtatt og at hun døde av kvelning.

Blir den norske statsborgeren dømt for forholdene, er det dødstraff for drap i Pakistan.

25-åringens bror i Norge mener at tilståelsen er gitt under tvang, noe også advokat Abid Q. Raja mener kan ha skjedd.– Det vi vet, er at tilståelsen kan være reell. Men vi må ha muligheten åpen for at den kan ha kommet fram etter både fysisk og psykisk tortur, noe pakistansk politi er vel kjent for å ta i bruk, sier Raja til TV 2.Raja mener norske myndigheter bør gripe inn i saken ved å sikre mannen en advokat fra Norge.