Verden

Tysk soldat for retten for planlegging av terror på tysk jord

En tysk soldat som er tiltalt for å planlegge terror på tysk jord, forkledd som syrisk asylsøker, møter for retten torsdag.

 • NTB-AFP

En 32-årig mannlig offiser i den tyske forsvaret er tiltalt for å ha planlagt alvorlige voldshandlinger mot staten, så vel bedrageri og ulovlig oppbevaring av våpen og eksplosiver.

Påtalemyndigheten sier at offiseren hadde forsynt seg med våpen og eksplosiver fra tyske depoter for å utføre terrorhandlinger mot ledende politikere, blant dem justisminister Heiko Maas.

Uten kjennskap til arabisk klarte han å opptre som en syrisk flyktning, og han planla å rette mistanke mot asylsøkere under etterforskningen av de påtenkte terrorhandlingene, sier påtalemyndigheten.

Albrecht brukte sminke for å få mørkere hudfarge, og han ble registrert av tyske myndigheter som David Benjamin, en kristen fruktselger fra Damaskus. I perioder fikk han 409 euro i måned i støtte fra den tyske stat.

Albrecht ble arrestert i 2017 da han forsøkte å hente frem en pistol fra nazitiden som han hadde gjemt på et toalett på den internasjonale flyplassen i Wien.

Hvis han blir kjent skyldig, risikerer han inntil ti års fengsel. Rettssaken er blitt utsatt mange ganger på grunn av uenighet om hvilken domsinstans den skal gå for. Saken vil pågå til august.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5