Verden

Navalnyj takker flygere og helsearbeidere for hjelpen

Aleksej Navalnyj retter en takk til mannskapet om bord på flyet han var i da han ble akutt syk i august, og helsearbeiderne som tok ham imot på bakken.

– Tusen takk, ukjente og godhjertede venner. Dere er gode mennesker, skriver den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj under et bilde av seg og kona Julia på Instagram fredag. Takken er rettet mot flygerne som var bak spakene da han ble akutt syk i august, og helsearbeiderne som raskt ga ham viktig behandling etter at flyet landet.
  • NTB-AP
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Den russiske opposisjonslederen er for tiden i rehabilitering i Tyskland. 44-åringen kollapset på et fly fra Sibir 20. august, og lå tre uker i koma før han våknet.

I et Instagram-innlegg fredag skriver han at flygerne raskt landet flyet i Omsk og at helsearbeidere på flyplassen ga ham en dose atropin, fordi at de umiddelbart skjønte at han var blitt forgiftet.

– Tusen takk, ukjente og godhjertede venner. Dere er bra mennesker, skriver han under et bilde av seg og kona Julia.

Et militært tysk laboratorium konkluderte tidlig med at Navalnyj var blitt forgiftet med nervegiften novitsjok, som ble utviklet i Sovjet-tiden. Det er samme gift som ble brukt i attentatet mot den russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og datteren Julia i den engelske byen Salisbury i 2018.

Navalnyj, som er blant president Vladimir Putins mest framtredende kritikere, ble utskrevet fra Charité-sykehuset i Berlin denne uka. Basert på framgangen hans, tror leger ved sykehuset at han kan bli helt frisk.

Les også

Der Spiegel: Fant spor av det dødelige giftstoffet på huden, i blodet og i urinen

Les også

Her poserer Ksenia (28) sammen med den forgiftede Navalnyj. Nå har hun straffet Putin og hans parti.

Les mer om

  1. Aleksej Navalnyj