Putin har en annen front i krigen. Den foregår i Moskvas bakgater.

MOSKVA (Aftenposten): Putin trapper opp krigen mot det han mener er «Vestens dekadente verdier». Det fikk tre unge russiske menn merke.

Dragartisten Zaza Napoli tar på seg falske pupper før showet starter på et utested for skeive i Moskva.

Hvis du ikke visste om den skeive nattklubben i Moskva, ville du ikke ha funnet den. Du må gå inn i en slitt og falleferdig bakgård. Der ligger den anonymt til i en brakkelignende bygning.

På innsiden er det stor stemning. Menn danser tett sammen. Flere har høye platåsko med stiletthæler. I et hjørne står en ekstravagant dragqueen. Her er det også flere heterofile vennegjenger. De skåler og ler.

Tre unge menn er ute for å ha det gøy. Til vanlig jobber de som regnskapsmedarbeidere og går i svarte eller grå klær. De vil ikke skille seg ut. Her har de tatt på seg sminke og fargerike klær. En av dem er iført kjole.

Da de skal hjem tidlig om morgenen, skifter de tilbake til den grå habitten. Men på utsiden står politiet og venter. En av dem forsøker å flykte, men blir lagt brutalt i bakken. Alle tre blir kastet inn i en politibil. Neste stopp er mobiliseringskontoret. De kan bli sendt til fronten i Ukraina.

Les hele saken med abonnement