Verden

Kevin Spacey dukket opp i retten

Kevin Spacey dukket uventet opp i et rettsmøte i USA da forsvarerne hans krevde tilgang til telefonen til en mann som anklager skuespilleren for overgrep.

Kevin Spacey sa ingenting i retten, men kommuniserte med sin forsvarer Alan Jackson. Foto: Steven Senne / AP / NTB scanpix

 • NTB

Spacey var ikke pålagt å møte i det forberedende rettsmøtet i delstaten Massachusetts. Ettersom han tidligere har bedt om å få slippe å være til stede i retten, var det overraskende at han møtte opp.

Spaceys advokater ba om å få tilgang til mobiltelefonen til en 18-åring som hevder Spacey forgrep seg seksuelt på ham på en bar på ferieøya Nantucket i 2016.

Påtalemyndigheten sier de allerede har gått med på å dele med forsvarerne all informasjon de lastet ned fra telefonen, Men Spaceys advokater, som kaller anklagene mot skuespilleren for latterligere, vil ha tilgang til selve telefonen fordi de håper å hente ut slettede bilder og meldinger. De ba også dommerne om å fremskynde en mulig rettssak, men fikk til svar at den tidligst kan starte til høsten.

Skuespillerne Kevin Spacey fotografert ved siden av sin forsvarer Alan Jackson i retten i Nantucket mandag. Foto: Steven Senne / AP / NTB scanpix

Les også

De mistet jobb og status etter #metoo. Nå vekker stjernenes comeback sterke reaksjoner.

Saken i Nantucket er den første anklagen mot Spacey som har ført frem til en rettssak. 59-åringen har erklært seg ikke skyldig etter tiltalen, men risikerer opp til 2,5 års fengsel hvis han blir dømt.

En lang rekke menn har rettet anklager mot Spacey siden metoo-bevegelsen startet i slutten av 2017. Som følge av anklagene er den Oscar-vinnende skuespillerens rollefigur klippet bort fra filmen «All the Money in the World». Spacey har også fått sparken fra Netflix-serien «House of Cards», hvor han hadde hovedrollen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kevin Spacey
 2. Metoo
 3. USA

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Overgrepssak mot Kevin Spacey på gyngende grunn

 2. KULTUR

  Påtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey

 3. KULTUR

  Huffman erkjenner straffskyld for bestikkelser

 4. KULTUR

  Rettssaken mot Weinstein i gang i New York

 5. VERDEN

  Rettssaken mot Netanyahu helt i det blå

 6. VERDEN

  28-åring siktet for terror i Christchurch