Verden

IS sier deres folk sprengte seg i sammenstøt med politi på Sri Lanka

Ekstremistgruppen IS hevder det var tre av deres folk som sprengte seg i en trefning med politiet øst på Sri Lanka i helgen.

Politiet viser frem noe av bombeutstyr de fant i forbindelse med politiaksjonen i Kalmunai. Femten personer ble drept da tre selvmordsbombere sprengte seg etter en lengre skuddveksling med politiet.
  • NTB

Etter langvarig skuddveksling og kamp med politiet, sprengte tre menn seg i et hus i Kalmunai på østkysten av Sri Lanka lørdag. Politiet gikk til aksjon mot huset, et mistenkt tilholdssted for islamister, i kjølvannet av terrorangrepet første påskedag.

I en uttalelse på IS' propagandanettsted Amaq hevder gruppen at de tre mennene tilhørte dem. De utløste bombebeltene etter å ha brukt opp all ammunisjonen sin i kamp mot politiet, heter det på nettsiden.

Les også

  1. Frykt for nye angrep på Sri Lanka

  2. Srilankisk selvmordsbomber ble etterforsket i Australia i 2014

250 mennesker drept

Femten personer, blant dem tre kvinner og seks barn, ble drept i sammenstøtet. Trefningen oppsto seks dager etter et koordinert selvmordsangrep mot tre kirker og tre hoteller i landet. Rundt 250 mennesker ble drept første påskedag.

Politi og militære sikrer åsteder etter sammenstøtet der femten personer ble drept.
Les også

Sri Lanka var ikke et «fredelig paradis» før terrorangrepene | Hamsika Premkumar

I etterkant av angrepet har politiet og militæret fått utvidede fullmakter og har trappet opp jakten på militante islamister på øya. Kalmunai ligger i samme område som hjembyen til jihadisten Zahran Hashim, som grunnla gruppen som anklages for å stå bak. Myndighetene sa fredag at Hashim døde i angrepet mot ett av hotellene som ble bombet i påsken.

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/ap/multimedias/41eaf7a8947fd97c9169b0c246d783bb/spelt%20uriks%20greatest%20hits%2023%20april? 1556427917588

Les mer om

  1. Terror
  2. Sri Lanka