Verden

«Barbie-prinsessen» søker asyl i Storbritannia

Saudi-Arabias prinsesse Sara sier at hun ble mishandlet i hjemlandet. Nå ber hun britiske myndigheter om beskyttelse.

Den saudiarabiske prinsesse Sara frykter å bli kidnappet og sendt tilbake til hjemlandet.

 • Kristoffer Rønneberg
  Aftenpostens korrespondent i USA

Den 38 år gamle prinsesse Sara bint Talal bin Abdulaziz er barnebarn av Saudi-Arabias grunnlegger og niese av den nylig avdøde kronprins Nayef bin Abdul Aziz. Etter onkelens død er hun blitt livredd for å reise tilbake til Saudi-Arabia, og hun har derfor valgt å søke politisk asyl i Storbritannia, skriver The Daily Telegraph.

38-åringen, som har fått kallenavnet «Barbie-prinsessen» på grunn av sin luksuriøse oppvekst og livsstil, har bodd i London sammen med sine fire barn siden 2007.

– De kalte meg «lille Barbie» fordi jeg var denne søte lille jenta som hadde alt, sier hun i et intervju med den britiske avisen.

Hun er det første medlemmet av den saudiske kongefamilien som søker politisk asyl i et annet land, og episoden betegnes som svært pinlig for kongehuset i hovedstaden Riyad.

– Jeg er veldig redd akkurat nå, forteller hun The Daily Telegraph, som intervjuet henne på et hemmelig sted.

– Jeg er blitt mishandlet, både psykisk og fysisk. Verdiene mine er blitt frosset. De anklager meg for å være i opposisjon og at jeg står i ledtog med Iran, forteller hun.

Kler seg vestlig

Nå frykter hun at saudiarabiske agenter skal kidnappe henne og frakte henne tilbake til Riyad. Hun sier at årsaken til at familien er sinte på henne stammer fra en uoverenskommelse med faren, men at hun ikke ønsker å fortelle offentlig hva denne saken dreier seg om.

Hun hevder også at hun er upopulær blant deler av familien fordi hun kler seg i vestlige klær og ønsker reformer i Saudi-Arabia.

– Jeg anses som en trussel fordi jeg ønsker reformer innenfra, sier hun, og legger til at familien har kuttet alle økonomiske bånd til henne og fratatt henne ukelønnen hun tidligere fikk.

Den saudiarabiske ambassaden i London bekrefter overfor The Daily Telegraph at diplomater ved ambassaden jobber med prinsessens visumstatus, og betegner saken som personlig, ikke politisk.

 1. Les også

  Hevder Saudi-Arabia betaler syriske opprørsstyrker

 2. Les også

  Prins Salman utnevnt til ny kronprins i Saudi-Arabia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Saudiarabisk 18-åring har forlatt flyplasshotellet i Bangkok med FN

 2. NORGE

  Ble hentet hjemme av norske myndigheter: – Jeg er bekymret for familiens sikkerhet

 3. VERDEN

  Assange vil be om politisk asyl i Frankrike

 4. VERDEN

  De var mistenkt for terror, men fikk gå fri. Det har kostet mange livet.

 5. VERDEN

  Fire presidenter, Oprah og Bill Gates. Alle stiller seg i kø for å møte den saudiarabiske kronprinsen.

 6. VERDEN

  Søreide tviler på reformviljen i Saudi-Arabia