Verden

Afghanistan: 24 drept og 31 skadet i eksplosjon rett ved presidentens kortesje

Totalt er minst 46 personer drept og 69 skadet etter to angrep i Afghanistan. Taliban sier de står bak angrepene.

Afghanske sikkerhetsstyrker rydder stedet i Kabul. En eksplosjon har tatt livet av minst seks personer. En annen eksplosjon, en bombe som gikk av i provinsen Parwan, tok livet av minst 24 personer.
 • Eirik Husøy
  Eirik Husøy
  Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Minst 24 personer er drept og 31 er skadet etter at en bombe gikk av i provinsen Parwan nord i landet.

– Kvinner og barn er blant dem, og de fleste av ofrene ser ut til å være sivile. Ambulanser er fortsatt i aksjon, og antallet døde kan stige, sier Abdul Qasim Sangin, som er sjef for Charakar-sykehuset i provinsen, ifølge Reuters.

Det var det afghanske nyhetsbyrået Tolonews som første meldte om skadeomfanget på Twitter.

Sikkerhetsstyrker i aksjon etter eksplosjonen i nærhenten av president Ashraf Ghanis følge i provinsen Parwan nord i Afghanistan.

Angrep mot valgkamparrangement

Ifølge nyhetsbyrået AP ble en sprengladning festet til en politibil i nærheten av president Ashraf Ghanis følge. Ghani skal være uskadet og i sikkerhet, ifølge AP.

Ghani er for tiden i Parwan-provinsen i forbindelse med presidentvalget som skjer senere denne måneden. Hendelsen skjedde i forbindelse med et valgkamparrangement.

Les også

Trump håper Taliban-avtale kan gi rask exit fra Afghanistan. Men volden blir det ikke slutt på.

Afghanske sikkerhetsstyrker har sperret av en gate rett i nærheten av stedet der en eksplosjon gikk av i Kabul, Afghanistan.

To angrep – Taliban sier de står bak

Samtidig tirsdag formiddag norsk tid gikk en eksplosjon av i hovedstaden Kabul. Dødstallene har økt kraftig i løpet av dagen. Minst 22 personer er bekreftet drept og 38 er skadet i dette angrepet, ifølge Reuters, som siterer en talsperson for innenriksdepartementet.

Det er foreløpig noe uklart hva som har skjedd her, ettersom myndighetene ikke har gått ut med detaljert informasjon om hendelsen, men Taliban sier de står bak begge angrepene.

Ifølge en uttalelse fra den fundamentalistiske islamistiske opprørsbevegelsen skal angrepene ha vært selvmordsangrep rettet mot sikkerhetsstyrker i landet. Likevel er trolig et stort antall sivile drept i angrepene.

Tilsammen er minst 46 personer drept og 69 skadet i de to angrepene.

Les også

Forsker om avlyst Taliban-møte: – Det røsker nok opp i noe hos mange amerikanere

En afghansk familie i nærheten av stedet der en eksplosjon tok livet av minst seks mennesker i Kabul, Afghanistan.

Taliban advarer mot å stemme under valget

Taliban har advart afghanere mot å stemme og har sagt at de vil angripe stemmelokaler og valgkamparrangementer opp mot valgdagen 28. september.

USA og Taliban ble etter lange forhandlinger nylig enige om utkast til en plan som innebar delvis amerikansk tilbaketrekning fra Afghanistan mot at opprørerne trappet ned voldsbruken og bidro til å hindre internasjonale terrorgrupper å operere i landet, skriver NTB.

Representanter for regjeringen i Kabul og Taliban skulle deretter ha kommet til Oslo og forhandlet om våpenhvile og maktdeling, men dette ble det ikke noe av.

9. september avlyste president Donald Trump et møte med Taliban-representanter, og han erklærte samtidig samtalene med opprørsgruppa for «døde».

Den siste tiden har det blitt gjennomført en rekke angrep over hele Afghanistan i forbindelse med oppkjøringen til valget.

Les også

 1. Rakett rammet USAs ambassade i Kabul

 2. Nytt Taliban-angrep i Afghanistan

 3. 16 drept og 119 såret i kraftig eksplosjon i Kabul

Les mer om

 1. Kabul
 2. Afghanistan
 3. Terror