Verden

Afghanistan: 24 drept og 31 skadet i eksplosjon rett ved presidentens kortesje

Totalt er minst 46 personer drept og 69 skadet etter to angrep i Afghanistan. Taliban sier de står bak angrepene.

Afghanske sikkerhetsstyrker rydder stedet i Kabul. En eksplosjon har tatt livet av minst seks personer. En annen eksplosjon, en bombe som gikk av i provinsen Parwan, tok livet av minst 24 personer. Omar Sobhani, Reuters / NTB scanpix

 • Eirik Husøy
  Journalist

Minst 24 personer er drept og 31 er skadet etter at en bombe gikk av i provinsen Parwan nord i landet.

– Kvinner og barn er blant dem, og de fleste av ofrene ser ut til å være sivile. Ambulanser er fortsatt i aksjon, og antallet døde kan stige, sier Abdul Qasim Sangin, som er sjef for Charakar-sykehuset i provinsen, ifølge Reuters.

Det var det afghanske nyhetsbyrået Tolonews som første meldte om skadeomfanget på Twitter.

Sikkerhetsstyrker i aksjon etter eksplosjonen i nærhenten av president Ashraf Ghanis følge i provinsen Parwan nord i Afghanistan. Reuters / NTB scanpix

Angrep mot valgkamparrangement

Ifølge nyhetsbyrået AP ble en sprengladning festet til en politibil i nærheten av president Ashraf Ghanis følge. Ghani skal være uskadet og i sikkerhet, ifølge AP.

Ghani er for tiden i Parwan-provinsen i forbindelse med presidentvalget som skjer senere denne måneden. Hendelsen skjedde i forbindelse med et valgkamparrangement.

Les også

Trump håper Taliban-avtale kan gi rask exit fra Afghanistan. Men volden blir det ikke slutt på.

Afghanske sikkerhetsstyrker har sperret av en gate rett i nærheten av stedet der en eksplosjon gikk av i Kabul, Afghanistan. Omar Sobhani, Reuters / NTB scanpix

To angrep – Taliban sier de står bak

Samtidig tirsdag formiddag norsk tid gikk en eksplosjon av i hovedstaden Kabul. Dødstallene har økt kraftig i løpet av dagen. Minst 22 personer er bekreftet drept og 38 er skadet i dette angrepet, ifølge Reuters, som siterer en talsperson for innenriksdepartementet.

Det er foreløpig noe uklart hva som har skjedd her, ettersom myndighetene ikke har gått ut med detaljert informasjon om hendelsen, men Taliban sier de står bak begge angrepene.

Ifølge en uttalelse fra den fundamentalistiske islamistiske opprørsbevegelsen skal angrepene ha vært selvmordsangrep rettet mot sikkerhetsstyrker i landet. Likevel er trolig et stort antall sivile drept i angrepene.

Tilsammen er minst 46 personer drept og 69 skadet i de to angrepene.

Les også

Forsker om avlyst Taliban-møte: – Det røsker nok opp i noe hos mange amerikanere

En afghansk familie i nærheten av stedet der en eksplosjon tok livet av minst seks mennesker i Kabul, Afghanistan. Omar Sobhani, Reuters / NTB scanpix

Taliban advarer mot å stemme under valget

Taliban har advart afghanere mot å stemme og har sagt at de vil angripe stemmelokaler og valgkamparrangementer opp mot valgdagen 28. september.

USA og Taliban ble etter lange forhandlinger nylig enige om utkast til en plan som innebar delvis amerikansk tilbaketrekning fra Afghanistan mot at opprørerne trappet ned voldsbruken og bidro til å hindre internasjonale terrorgrupper å operere i landet, skriver NTB.

Representanter for regjeringen i Kabul og Taliban skulle deretter ha kommet til Oslo og forhandlet om våpenhvile og maktdeling, men dette ble det ikke noe av.

9. september avlyste president Donald Trump et møte med Taliban-representanter, og han erklærte samtidig samtalene med opprørsgruppa for «døde».

Den siste tiden har det blitt gjennomført en rekke angrep over hele Afghanistan i forbindelse med oppkjøringen til valget.

 1. Les også

  Rakett rammet USAs ambassade i Kabul

 2. Les også

  Nytt Taliban-angrep i Afghanistan

 3. Les også

  16 drept og 119 såret i kraftig eksplosjon i Kabul

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kabul
 2. Afghanistan
 3. Terror

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Reuters: Nytt angrep i Afghanistan - selvmordsbombere og skyttere angrep regjeringsbygg

 2. VERDEN

  Ni drept i angrep mot partikontor i Kabul

 3. VERDEN

  Babyer, mødre og sykepleiere drept i terrorangrep mot sykehus i Kabul

 4. VERDEN

  Nyhetsbyråer: Afghanistans regjering planlegger Taliban-samtaler i Oslo

 5. VERDEN

  Kampen mot terror slår ofte feil. Her blir flere sivile drept av myndighetene enn av terrorister.

 6. VERDEN

  Neste uke er det valg. Nå viser Taliban muskler med daglige angrep.