Verden

New York Times: Starter etterforskning etter hysj-penger gitt til Stormy Daniels

Amerikansk påtalemyndighet skal ha stevnet Trump Organization for å undersøke selskapets rolle i hysj-pengene betalt under presidentkampanjen i 2016.

Stormy Daniels fikk utbetalt penger for å tie om den angivelige affæren hun hadde til Donald Trump. Det har Trumps tidligere advokat Michael Cohen bekreftet. Nå skal statsadvokaten på Manhattan etterforske om Trump Organization sendte inn falske dokumenter i forbindelse med saken. Foto: AP/ NTB scanpix
  • NTB

Det er New York Times som bringer opplysningene som de har fått fra kilder.

Stevningen, som er utstedt av Manhattans statsadvokater torsdag, krever at Donald Trumps familiebedrift fremlegger dokumenter relatert til penger som har blitt brukt til å få pornostjerna Stormy Daniels til å tie om at hun angivelig hadde et seksuelt forhold til Trump.

– Trakassering

Undersøkelsen fra statsadvokatembetet, som er i et tidlig stadium, skal finne ut om noen toppledere i selskapet sendte inn falske dokumenter om hysj-pengene, som i så fall ville vært ulovlig, får avisen opplyst.

Marc L. Mukasey, advokat for Trump Organization, mener stevningen er blitt utstedt for å ramme Trump.

– Det er bare trakassering av presidenten, hans familie og hans virksomhet, de bruker stevninger som våpen, sier han.

Betalte penger

Donald Trump benekter å ha hatt sex med Daniels. Hun fikk imidlertid utbetalt 130.000 dollar av Trumps daværende advokat Michael Cohen foran presidentvalget i 2016. Det hevder hun var betaling for å få henne til å holde tett om saken.

Cohen har tidligere erkjent overfor spesialetterforsker Robert Mueller at han betalte hysj-penger til Daniels og en tidligere Playboy-modell, Karen McDougal, for å påvirke presidentvalget i 2016.

Uten å nevne Trumps navn, sa Cohen at han gjorde dette på vegne av «kandidaten til et føderalt embete», noe som utvilsomt viser til Trump.

Trump kalte Cohen en løgner etter uttalelsene.

Medieselskapet American Media Inc. har også blitt stevnet, fordi de betalte penger til McDougal. De to stevningene er separate, skriver New York Times. Selskapet har ikke besvart avisens henvendelser

Les mer om

  1. New York Times
  2. Etterforskning