Verden

Femåring fortsatt kritisk skadet

Kirurgene som behandler de skadede finner metallbiter, tre, betong og plastrester fra Boston-bomben. Materialet sendes til politiet.

Boston har fortsatt ikke fått svar på hvem som sto bak bombene under Boston Maraton på mandag. Det blir spekulert i at eksplosivene har ligget i ryggsekker eller bager i svart nylon. Foto: ADREES LATIF

 • Ingeborg Moe
  Journalist i utenriksredaksjonen

Politiet har finkjemmet åstedet og funnet mange deler fra bomben. De er viktig i jakten på de eller den som sto bak angrepet. Foto: Reuters

Legene ved Boston Medical Center behandler fortsatt flere alvorlig skadede pasienter etter eksplosjonene i Boston mandag ettermiddag.

Sykehuset er ett av flere som tok i mot pasienter. Tilstanden var kritisk for mellom 10 og 12 rett etter angrepet. Nå gjelder det to personer, en fem år gammel gutt og en mann i 60-årene.

Det opplyste sjefen for traume-avdelingen Peter A. Burke på en pressekonferanse i dag. Sykehuset har fortsatt 19 pasienter fra etter eksplosjonene under Boston Marathon.

Også ved de andre sykehusene er det fortsatt flere kritisk skadde pasienter, blant annet en ni år gammel jente og ti år gammel gutt med benskader, melder AP.

Analyserer smådelene

Dr. Peter A. Burke sier at de fleste pasientene deres har blitt bedre. Men for mange vil livet aldri bli som før. Sykehuset har utført syv amputasjoner på fem pasienter.

Dette skyldes de omfattende skadene som bombene forårsaket på publikum og løpere som sto i målområdet under eksplosjonene.

Les også

Bombeingrediensene koster kun 100 dollar

Splintene som blir plukket ut av sårene og skadene, vil bli del av politietterforskningen.

— Vi har tatt ut store mengder med smådeler. Vi kan ikke si hvor de kommer fra. Noen er laget av plast. Noen er av tre. Andre er betong. Det har ikke betydning for oss. Vi prøver å ta oss av konsekvensene, sa Burke, ifølge New York Times.

— Vi sender delene til patologene, og de er tilgjengelige for politiet, sa legen.

Fikk feil beskjed

I tillegg er det funnet deler på åstedet, blant annet av svart nylon, som man tror kan være fra en ryggsekk, samt smådeler som kan komme fra en trykkoker.

Ifølge FBIs spesialagent Richard DesLAurier blir disse nå rekonstruert på et laboratorium.

Tre mennesker ble drept av bombene og 176 ble skadet.

Den yngste av ofrene var åtte år gamle Martin Richard, som så på maratonen sammen med familien sin.

Les også

Spaserte inn med bombene

Det er offisielt bekreftet at Krystle Campbell (29) fra Medford i Massachusetts og en kinesisk student er de to andre.

Familien til Campbell fikk først vite at hun var blitt skadet i bomben og at hun risikerte å amputere et bein. Men da de fikk se henne på sykehuset, oppdaget at det var en venninne av datteren og ikke deres eget barn som var skadet, skriver CNN. De to hadde sett på maratonen sammen og venninne hadde båret noe med Krystles navn på. Derfor hadde sykehuset tatt feil. Venninnen overlevde. Det gjorde ikke Krystle Campbell.

Etterlyst på nettet

Den kinesiske kvinnen som ble drept i ekslosjonen studerte i Boston. Familien hennes ble engstelige da de så hva romkameraten hennes hadde skrevet på en kinesisk mikroblogsystem, melder et tv-stasjon i Hong Kong, ifølge Reuters.

— Hjelp meg å finne romkameraten min, skrev hun. Etter maratonløpet hadde ingen sett henne.

— Alle er veldig bekymret, skrev den kinesiske medstudenten.

 1. Les også

  - Politiet vil rekonstruere Boston-bombene

 2. Les også

  - Dette er neppe en «signaturbombe»

Krystle Campbell (29) var en av de tre som døde i eksplosjonene. Familien hennes fikk først vite at hun hadde overlevd. Foto: Ap

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Minst 80 drept og 350 skadet av bilbombe i Kabul

 2. VERDEN

  Britiske aviser: 12 barn under 16 år blant de 59 skadde.

 3. VERDEN

  Faren sendte en fortvilet melding da datteren (17) ikke kom til rette etter konserten. Nå er hun funnet

 4. FOTBALL

  Dortmund er langt fra et enkelttilfelle: Her er ni andre angrep som har rammet idretten hardt

 5. VERDEN

  Nice-angrepet: Faren lette i to døgn etter Killian (4). Lørdag fikk han beskjeden han fryktet.

 6. VERDEN

  Minister etter Manchester-terroren: Gjerningsmannen var kjent for etterretningstjenestene