Rasende Trump forlot møte med demokrater etter tre minutter

Donald Trump har avbrutt et møte med ledende demokrater og sagt han ikke vil samarbeide hvis granskningene i kjølvannet av Mueller-rapporten fortsetter.

President Donald Trump holdt tale i rosehagen utenfor Det hvite hus onsdag.

Møtet med Demokratenes ledere i Kongressen onsdag handlet om tverrpolitisk samarbeid om en stor infrastrukturpakke, et sjeldent felt der det var håp om enighet mellom republikanere og demokrater. Slik ble det ikke.

Ifølge The New York Times skal presidenten avbrutt møtet etter bare tre minutter, før han rasende marsjerte ut av rommet. Like etter holdt han en uannonsert pressekonferanse i rosehagen ved Det hvite hus med et krav om at Kongressen skal droppe sine granskninger i kjølvannet av Mueller-rapporten.

Les også

Trump står ikke for det groveste skytset mot sin rival. Biden får utenlandsk skyllebøtte.

Ordkrig

– Jeg gikk inn i rommet og fortalte Chuck Schumer og Nancy Pelosi at jeg vil jobbe med infrastruktur. Men du vet, vi kan ikke gjøre det under disse omstendighetene, sa Trump.

Schumer, demokratenes leder i Senatet, og Pelosi, demokraten som leder Representantenes hus, holdt sin egen pressekonferanse i etterkant av hendelsen.

– Han kom inn i rommet. Den uttalelsen han kom med – jeg vil ikke engang karakterisere den, sa Pelosi, og føyde til:

– Jeg ber for USAs president.

Anklager Trump for å skjule noe

Ifølge CNN var det Nancy Pelosis uttalelser tidligere onsdag som skal ha utløst Trumps reaksjon. Under pressekonferansen langet han ut mot lederen for Representantenes hus for å ha uttalt at hun trodde presidenten forsøker å skjule noe i forbindelse med Russland-etterforskningen.

– Ingen kan heve seg over loven, heller ikke presidenten. Vi tror han dekker over noe, fortalte hun til pressen etter et møte med demokratene. Møtet ble holdt i sammenheng med at flere av partimedlemmene samles med et ønske om å avsette presidenten. Pelosi selv har ennå ikke sagt at hun ønsker å avsette Trump, til tross for onsdagens uttalelser.

Under Trumps uannonserte pressekonferanse kalte han granskningene etter Mueller-rapporten hyklerske.

– Jeg skjuler ikke noe, sa han.

Demokratenes ledere i Kongressen, Nancy Pelosi og Chuck Schumer, holdt sin egen pressekonferanse etter at president Donald Trump uttalte at han ikke vil samarbeide med mindre granskningene i kjølvannet av Mueller-rapporten droppes.
Les også

Demokratiske presidentkandidater tyr til Fox News: – Denne kampanjen handler om å være der folk er, sier presidentkandidat.

Tilspisset strid

Spesialetterforsker Robert Muellers Russland-rapport står i sentrum for en tilspisset strid mellom demokratene i Kongressen og Det hvite hus. Så langt har det amerikanske justisdepartementet ikke latt de folkevalgte få se rapporten i helhet, men bare gitt ut en redigert utgave.

Mueller-rapporten konkluderer med at Russland forsøkte å påvirke valget i 2016, men spesialetterforskeren fant ikke bevis for at Trump medvirket.

Etterforskerne har også undersøkt om Trump har forsøkt å hindre etterforskningen. Mueller unnlot imidlertid å konkluderte i dette spørsmålet. Spesialetterforskeren understreker imidlertid at dette ikke innebærer noen frifinnelse av Trump på dette punktet, og demokratene i Kongressen har presset på for å få alle detaljer på bordet.